Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΤο 1821 της Κρήτης και του Αντώνη Μαρτσάκη στην Σητεία (ηχητικό)

Το 1821 της Κρήτης και του Αντώνη Μαρτσάκη στην Σητεία (ηχητικό)

 

Για «να κυκλώσει την Κρήτη  που έχει μέσα του», όπως είπε στην πρωινή εκπομπή του STYLE100,  ΜΕ ΤΟ  ΝΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΙΓΜΑ και στον Γιώργο Τσικαλάκη έρχεται στην Σητεία στις 26 Ιουλίου ο γνωστός μουσικός,  βιολιστής και τραγουδιστής Αντώνης Μαρτσάκης, που στα πλαίσια των εκδηλώσεων  Κορνάρεια 21 θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Ριζίτικα και Ρίμες του 1821″.

Μια θεατρική αφήγηση, όπως είπε  ο ίδιος, με ανάγνωση  αποσπασμάτων του βιβλίου που περιέχει άγνωστα στην πλειοψηφία τους κρητικά παραδοσιακά τραγούδια που δεν έχουν  ηχογραφηθεί(με την εξαίρεση ενός), με την Σχολή Παραδοσιακών Χορών της Ευαγγελίας Βεζυράκη να παρουσιάζει τους χορούς ,της κάθε φορά, αναφερόμενης περιοχής.

Γνωστός για την συμβολή του στην διατήρηση και συνέχεια της παραδοσιακής μουσικής,  ο Αντώνης Μαρτσάκης αυτή τη  φορά θέλει να συμβάλλει στη  γνώση της συμβολής της Κρήτης στο 21, που εν πολλοίς παραμένει άγνωστη.

Η εκδήλωση, την Δευτέρα 26 Ιουλίου στις 9μμ στο Άλσος Χλουβεράκη, συνδιοργανώνεται από τον ΔΟΚΑΣ και το Πολιτιστικό Εργαστήρι Σητείας Δίκτυννα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΕΔΩ: 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα