Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΛΑΣΙΘΙΤο 4Ο Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας από το Κ.Π.Κ.Μ. της Ιεράς Μητροπόλεως...

Το 4Ο Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας από το Κ.Π.Κ.Μ. της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης & Σητείας.

Το 4Ο Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας από το Κ.Π.Κ.Μ. της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης & Σητείας.

 

ΙΟΥΛΙΟΣ 2022

 

Με επιτυχία άρχισε σήμερα, Δευτέρα 11/7, το 4Ο Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας, οργανωμένο από το Κέντρο Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας. Και αυτό το καλοκαίρι, υλοποιούνται 4 ολιγομελή τμήματα, επιπέδου Α1, Α2, Β1 και Β2 στα οποία διδάσκουν καθηγητές ειδικευμένοι στη διδασκαλία της Ελληνικής σε ενήλικες αλλοδαπούς. 18 μαθητές απαρτίζουν τις τέσσερις τάξεις και θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα που πραγματοποιούνται στις σύγχρονες αίθουσες του Κέντρου Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας, Φιλοθέου Α´ 8, στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης & Σητείας στην Ιεράπετρα την περίοδο από 11 έως 29 Ιουλίου 2022.

 

Πρώτη μέρα σήμερα και τους καθηγητές και μαθητές υποδέχθηκε, χαιρέτισε και καλωσόρισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ευχόμενος καλά μαθήματα, υγεία και πρόοδο στους συντελεστές και συμμετέχοντες του Θερινού Σχολείου. Πληροφορήθηκε για την καταγωγή τους και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για εκείνους τους μαθητές που ταξίδεψαν από το εξωτερικό ειδικά για την παρακολούθηση του Σχολείου όσο και για τους αλλοδαπούς, μόνιμα διαμένοντες στην περιοχή μας σε κοντινά και μακρινά χωριά του δήμου μας.

 

Το πρόγραμμα του Σχολείου περιλαμβάνει 48 ώρες διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας, 4 ωριαία μαθήματα κρητικών χορών, 5 εξορμήσεις στη φύση της περιοχής, επισκέψεις και βιωματικά μαθήματα με καλλιτέχνες και οικοτέχνες της περιοχής μας, μια βιβλιοπαρουσίαση με φιλανθρωπικό σκοπό, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μονές, παρακολούθηση συναυλιών και φυσικά ξενάγηση στην πόλη και στα αξιοθέατά της.

 

Το σχολείο απευθύνεται σε άτομα τα οποία δεν έχουν ως μητρική τους γλώσσα την ελληνική. Με το πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί επιδιώκεται η καλλιέργεια της ελληνικής γλώσσας, η επαφή και η γνωριμία με τις τοπικές παραδόσεις, τον πολιτισμό μας και την κρητική φύση, η δημιουργία φίλων της περιοχής μας και του πολιτισμού μας.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα