Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΙΕΡΑΠΕΤΡΑΤΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ...

ΤΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΛΟΞΟΣ ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΑΣ (ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ)

ΤΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΛΟΞΟΣ ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΑΣ (ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ)

 

Συνάντηση πραγματοποίησε στα Γραφεία της Δημοτικής Ενότητας του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, μαζί με τους Αντιδημάρχους κ.κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκη και Γεώργιο Ασπραδάκη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας του Αγ. Στεφάνου, κ. Εμμανουήλ Τσαμπανάκη, τον Αντιπρόεδρο της Κοινότητας Σταυροχωρίου, κ. Μανώλη Παπαϊωάννου, τον Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Γεώργιο Προϊστάκη, τον Διευθυντή της Δ.Υ.Α.Α. κ. Νικόλαο Σεκαδάκη, τη Μηχανικό του Αυτοτελούς Τμήματος της Υπηρεσίας Δόμησης, κα Ξενούλα Μπαχλιτζανάκη και εκπροσώπους του αναδόχου που έχει αναλάβει την κατασκευή του Βιολογικού του Μακρύ Γιαλού.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν ερωτήσεις από τους παριστάμενους, δόθηκαν απαντήσεις και υπήρξε μια αμοιβαία ενημέρωση πάνω σε καίρια σημεία και θέματα που αφορούν την ομαλή εκτέλεση του έργου. Επιπλέον, συζητήθηκαν επιμέρους λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα έναρξης και υλοποίησης του έργου.

 

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δήλωσε:

 

«Τρία σημαντικά έργα που θα αναβαθμίσουν την ευρύτερη περιοχή του Μακρύ Γιαλού, διαμορφώνοντας νέες προοπτικές ανάπτυξης για τους πολίτες και τους επαγγελματίες ξεκινούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Η τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων τελευταίας τεχνολογίας (τύπου LED) έχει ανατεθεί στην ανάδοχο εταιρεία, προγραμματίζεται άμεσα και θα αλλάξει εντελώς την όψη του παραλιακού μετώπου.

 

Η κατασκευή του Βιολογικού του Μακρύ Γιαλού είναι ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Ύστερα από χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες το έργο έχει δημοπρατηθεί και αναμένεται η έναρξη των εργασιών στις αρχές Σεπτεμβρίου.

 

Όλοι μας, πολίτες και φορείς, ενωμένοι θα πρέπει να συμβάλλουμε στη γρήγορη αποπεράτωση του έργου.

 

Τέλος, η κατασκευή του λοξού ανατολικού λιμενοβραχίονα στο αλιευτικό καταφύγιο του Μακρύ Γιαλού είναι ενταγμένη στο Ταμείο Ανάκαμψης, θα δημοπρατηθεί έως το τέλος του έτους και αποτελεί ένα έργο με σημαντικό κοινωνικό, οικονομικό και παραγωγικό πρόσημο τόσο για τους αλιείς όσο και για τους κατοίκους της περιοχής.

 

Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε σύγχρονες υποδομές που θα αντιμετωπίσουν χρόνιες ανάγκες, ενώ παράλληλα θα προσελκύσουν και τον λεγόμενο «θαλάσσιο τουρισμό».

 

Προχωράμε, με ταχύ ρυθμό την υλοποίηση του προγράμματός μας και στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας του Μακρύ Γιαλού με την ολοκλήρωση μικρών και μεγάλων έργων εκσυγχρονισμού που θα αλλάξουν την φυσιογνωμία του, αξιοποιώντας όλες τις αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει ο τόπος».

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα