Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΚΡΗΤΗΦαράγγι Σαμαριάς: Κλειστό μέχρι την Παρασκευή, λόγω μετασεισμών!

Φαράγγι Σαμαριάς: Κλειστό μέχρι την Παρασκευή, λόγω μετασεισμών!

Φαράγγι Σαμαριάς: Κλειστό μέχρι την Παρασκευή, λόγω μετασεισμών!

Η μετασεισμική ακολουθία των 4,9 Ρίχτερ είναι σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής ανακοίνωσε ότι “λόγω της μετασεισμικής ακολουθίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων, το φαράγγι της Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστό για τους επισκέπτες έως και την Παρασκευή 18 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι το Φαράγγι παραμένει κλειστό από την Κυριακή, μετά από σύσταση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, και των σεισμολόγων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών- Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, που παρακολουθούν την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας του σεισμού των 4,9 ρίχτερ που σημειώθηκε στην περιοχή του Δήμου Καντάνου Σελίνου.

Λόγω του σεισμού και της αποκόλλησης βράχων που ακολούθησαν στο Φαράγγι, ακρωτηριάστηκε ένας 45χρονος τουρίστας από την Ισπανία, ο οποίος νοσηλεύεται στην Εντατική του νοσοκομείου Χανίων.

Παράλληλα νωρίς το πρωί του Δεκαπενταύγουστου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης της παραλίας “Γλυκά Νερά”, στα Σφακιά, από το Λιμενικό και την ΟΠΚΕ, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα από ενδεχόμενες κατολισθήσεις

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα