Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΦεστιβάλ Χαμεζίου 7-12 Ιουλίου 2024 | Σεμινάρια μουσικής & παραδοσιακών τεχνών...

Φεστιβάλ Χαμεζίου 7-12 Ιουλίου 2024 | Σεμινάρια μουσικής & παραδοσιακών τεχνών της Κρήτης

Φεστιβάλ Χαμεζίου

7-12 Ιουλίου 2024 | Σεμινάρια μουσικής & παραδοσιακών τεχνών της Κρήτης

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Μορφωτική Στέγη Χαμεζίου σας προσκαλεί όλους και όλες στο Χαμέζι Σητείας για έξι μέρες γεμάτες σεμινάρια μουσικής και παραδοσιακών τεχνών της ανατολικής Κρήτης.  Από τις 7 μέχρι τις 12 Ιουλίου 2024, τα σοκάκια και οι αυλές του χωριού θα φιλοξενήσουν σεμινάρια ανοιχτά προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Στο 2ο Φεστιβάλ Χαμεζίου θα διεξαχθούν τα παρακάτω σεμινάρια: Μαντολίνο με τον Κωστή Αβυσσινό, Κρητικό λαγούτο με τον Γιάννη Λιναρδάκη, Τραγούδι με την Ειρήνη Δερέμπεη, Μπουλγαρί με τον Κάρολο Κουκλάκη, Λύρα με τον Χάρη Παραγιωτάκη, Κρουστά με τον Χάρη Μπάκα, Βιολί με τον Μανώλη Μοσχάκη και  Πνευστά με τον Ανδρέα Αρβανίτη. Επιπλέον, θα γίνει σεμινάριο Χορών της ανατολική Κρήτης με τον Νίκο Ρουσάκη και τη συμμετοχή χορευτών/ριών του χωριού καθώς και εργαστήρια Υφαντικής και Φυσικών βαφών με τις  Μαλαματένια Πλουμή, Βενετία Γαλανάκη και Αντωνία Δρετάκη και Ψηφιδωτό με τη Στεφανία Χλουβεράκη και το Θεοχάρη Κατρακάζη.

Όλα τα σεμινάρια θα διαρκούν πέντε με έξι ώρες ημερησίως και θα διεξάγονται πρωινές και απογευματινές ώρες. Το επίπεδο κάθε σεμιναρίου θα διαμορφωθεί από κάθε δάσκαλο/ δασκάλα, ανάλογα με τη σύνθεση της συμμετέχουσας ομάδας. Για τους/τις συμμετέχοντες/ουσες στα σεμινάρια, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για διαμονή σε σκηνές καθώς και σπίτια που θα είναι διαθέσιμα για ενοικίαση.

 

Εκτός από τα σεμινάρια στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα διεξαχθούν εκδηλώσεις ανοιχτές σε όλες και όλους. Στις 11 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Κάρολο Κουκλάκη, Ειρήνη Δερέμπεη και Ανδρέα Αρβανίτη. Στις 12 Ιουλίου, θα κλείσουμε το Φεστιβάλ Χαμεζίου με γλέντι στο σχολείο του χωριού που θα παίξουν οι μουσικοί: Κωστής Αβυσσινός, Γιώργης Ψαράκης, Γιάννης Λιναρδάκης, Μανώλης Μοσχάκης, Χάρης Μπάκας και Χάρης Παραγιωτάκης.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες: hamezifestival.gr

Τηλ. επικοινωνίας: 6937669021 Όλγα Συντυχάκη

Διοργάνωση:    Μορφωτική Στέγη Χαμεζίου

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα