Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΧαιρετισμός Θραψανιώτη στη θεμελίωση του Δημαρχείου Σητείας

Χαιρετισμός Θραψανιώτη στη θεμελίωση του Δημαρχείου Σητείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Χαιρετισμός Θραψανιώτη στη θεμελίωση του Δημαρχείου Σητείας

 

6/1/2021

 

Στη  θεμελίωση του νέου Δημαρχείου Σητείας παραβρέθηκε ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης, μετά από πρόκληση του Δημάρχου κ. Γιώργου Ζερβάκη.

 

Στο σύντομο χαιρετισμό του επεσήμανε ότι το αίτημα για Δημαρχείο στη Σητεία είναι πολύ παλιό και ήταν προσπάθεια πολλών προηγούμενων Δημοτικών Διοικήσεων, καθώς η Σητεία είναι ο μόνος Δήμος χωρίς δικό του Δημοτικό Κατάστημα. Τόνισε ότι για να γίνει ένα έργο όπως αυτό πρέπει εκτός από την απόφαση της τοπικής κοινωνίας, το Δημοτικό Συμβούλιο  στην προκειμένη περίπτωση, να έχει γίνει η μελέτη και βεβαίως να υπάρξει χρηματοδότηση.

Το  έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα  εμβληματικό και πρωτοποριακό πρόγραμμα, που αγκαλιάστηκε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί έδωσε την δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν έργα που είχαν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες και οι ίδιες επέλεγαν, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία λόγω μνημονίων. Χρηματοδοτήθηκαν έργα που είχαν ώριμες μελέτες, με αντικειμενικούς κανόνες ισονομίας, χωρίς κομματικά κριτήρια.

 

Στο νομό Λασιθίου εγκρίθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από τον ΦΙΛΟΔΗΜΟ έργα που υπερβαίνουν τα 25 εκ. € και εκτελούνται σήμερα.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας της Κυβέρνησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έφερε σαν παράδειγμα τη συνεργασία που είχε τόσο με τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη, για την έγκριση και χρηματοδότηση της  Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Σητεία, όσο και με τον πρώην Δήμαρχο κ. Θ. Πατεράκη για το Δημαρχείο.

Κλείνοντας τόνισε χαρακτηριστικά ότι η χρηματοδότηση των έργων στη Σητεία ξεπέρασε τα 30 εκ. €, συμπεριλαμβανομένης της γέφυρας στο Χαμέζι που αποπερατώθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μετά από 16 ολόκληρα χρόνια.

 

Αναλυτικά για την Σητεία την περίοδο 2015 – 2019 εγκρίθηκαν χρηματοδοτήσεις μέσω του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ και του ΕΣΠΑ τα εξής έργα:

 

  1. Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) 19.7    εκ. €
  2. Δημαρχείο                       4.7    εκ. €
  3. Αποχέτευση 3.13  εκ.  €
  4. Αγροτική οδοποιία 560.000 €
  5. Μηχανήματα                                                    235.000 €
  6. Παιδικές Χαρές 200.000 €
  7. Σχολικά Κτίρια 120.000 €

 

Σήμερα, όλα τα έργα που εκτελούνται στο Λασίθι, (από παιδικές χαρές μέχρι υδραυλικά έργα) είναι εγκεκριμένα και χρηματοδοτημένα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τη σύμφωνη γνώμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αν και βλέπουμε πινακίδες που προσπαθούν να τα οικειοποιηθούν. Δυστυχώς υπάρχουν και άλλα που, αν και έχουν χρηματοδότηση, δεν εκτελούνται, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και κινδυνεύουν  να τη χάσουν, όπως η Προσαγωγός Διώρυγα του φράγματος των  Μπραμιανών.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα