Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΚΡΗΤΗΧωρίς δεύτερη δόση επιδότησης, 12.000 παραγωγοί της Κρήτης!

Χωρίς δεύτερη δόση επιδότησης, 12.000 παραγωγοί της Κρήτης!

50.000 αγροτεμάχια στο “μικροσκόπιο” του ΟΠΕΚΕΠΕ – Οι αγρότες καλούνται να γίνουν … tech specialists, να φωτογραφίσουν, να “ανεβάσουν” και μετά… να περιμένουν την ταυτοποίηση!

“Μαύρες” γιορτές για χιλιάδες παραγωγούς στην Κρήτη, καθώς μπαίνουν στο “μικροσκόπιο” του ΟΠΕΚΕΠΕ, εντελώς αιφνιδιαστικά. Και μάλιστα τους ζητούν …τον ουρανό με τ’ άστρα, προκειμένου να πληρωθούν τις επιδοτήσεις που τους αναλογούν – άγνωστο πότε!

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Cretalive, 50.000 αγροτεμάχια ιδιοκτησίας πάνω από 12.000 παραγωγών, τίθενται υπό αμφισβήτηση ως προς την κατάσταση και την καλλιέργεια που φέρουν, καθώς η απεικόνιση (monitoring) μέσω δορυφόρου που γίνεται ως σήμερα, δεν κατέστη εφικτή. Ο “φυσιολογικός” αριθμός των 2.000 αγροτεμαχίων που τίθεντο υπό αμφισβήτηση μέχρι πριν λίγες ημέρες και για τα οποία ζητούνταν φωτογραφίες, αυξήθηκε κατά 48.000 (!), με αποτέλεσμα το “μπαλάκι” να περνάει στα χέρια των αγροτών και κατόπιν ελεγκτών του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μέχρι ο έλεγχος να ολοκληρωθεί, οι επιδοτήσεις των εν λόγω παραγωγών μπαίνουν στο “ψυγείο”!

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ τώρα ζητάει από τους παραγωγούς (ακόμη κι αν είναι ηλικιωμένοι, ακόμη κι αν δεν έχουν το απαραίτητο smartphone) να κατεβάσουν μια εφαρμογή συμβατή με τον έλεγχο, να πάνε στο κάθε υπό αμφισβήτηση χωράφι, να τραβήξουν φωτογραφίες από 3 ή 4 σημεία προκειμένου να απεικονίζεται η καλλιέργεια και κατόπιν αυτές τις φωτογραφίες να τις “ανεβάσουν” στην εφαρμογή.

Όμως η υπόθεση δεν τελειώνει εκεί, καθώς παραμένουν υπό αμφισβήτηση τα αγροτεμάχια και στο “ψυγείο” οι επιδοτήσεις, μέχρι ελεγκτής του ΟΠΕΚΕΠΕ να ανοίξει τις φωτογραφίες, να μεταβεί στο χωράφι, να κάνει την ταυτοποίηση και να αποφανθεί για το ποιο αγροτεμάχιο πληρώνεται και ποιο όχι. Μέχρι τότε, οι παραγωγοί παραμένουν… εκτός πληρωμών!

 

Εκτίμηση όσων γνωρίζουν καλά τα “πράγματα” και τις διαδικασίες είναι ότι για όλη αυτή η διαδικασία δεν αρκεί ένα έτος!

Σε επικοινωνία του Cretalive με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ηρακλείου, Σταύρο Γαβαλά, ο ίδιος επιβεβαίωσε την αιφνιδιαστική αυτή εξέλιξη, προσθέτοντας πως από αύριο κιόλας ξεκινάει γύρος παρεμβάσεων σε πολιτικό επίπεδο για τους αγρότες του Ηρακλείου.

cretalive

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα