Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΛΑΣΙΘΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΕΛΙΝΑΡΙ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΛΑΣΙΘΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΕΛΙΝΑΡΙ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας στην τακτική του συνεδρίαση σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, με αφορμή το παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνεται στο Σεληνάρι στις 28 Μαρτίου 2024, για τη δημόσια δωρεάν υγεία και τα νοσοκομεία,

 

ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

 

Η συνεχής υποβάθμιση του εθνικού συστήματος υγείας έχει σαν αποτέλεσμα τη ραγδαία υποστελέχωση των νοσοκομείων του νομού σε  ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

 

Η ίδρυση και πλήρης λειτουργία των τριών νοσοκομείων του νομού προέκυψε από την ανάγκη εξυπηρέτησης των τριών αστικών κέντρων, την ανυπαρξία σύνδεσης σύγχρονου οδικού δικτύου και την εξυπηρέτηση όχι μόνο τον κατοίκων του νομού Λασιθίου, αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών της καλοκαιρινής περιόδου, των όμορων προς την Κρήτη νησιών της Δωδεκανήσου και των εκατοντάδων ξένων εργατών γης που απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα.

 

Η παροχή υπηρεσιών υγείας είναι ευθύνη της πολιτείας και αποτελεί ιερή υποχρέωση και όχι πολυτέλεια ή ανάγκη. Το υπέρτατο αγαθό της υγείας είναι αδιαπραγμάτευτο για όλους και την περίοδο αυτή δοκιμάζεται η αξιοπιστία της κυβέρνησης.

 

Ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο συμπαραστεκόμαστε και θα συμμετέχουμε στο παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο, συμβάλλοντας στη διευκόλυνση της μετακίνησης των συνδημοτών και του προσωπικού του δήμου, με τη διάθεση τριών λεωφορείων και καλούμε όλους τους συνδημότες να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση της 28ης Μαρτίου και όλοι μαζί τα διεκδικήσουμε:

 

  1. Την κατάργηση των νόμων που διαλύουν και ιδιωτικοποιούν το ΕΣΥ και την ανατροπή κάθε κίνησης αλλαγής του χάρτη υγείας με υποβαθμίσεις νοσοκομείων και νέες συγχωνεύσεις.

 

  1. Την προστασία όλων των νοσοκομείων του νομού, τη στελέχωση τους σύμφωνα με τους οργανισμούς λειτουργίας τους με μαζικές προσλήψεις προσωπικού και τη μονιμοποίηση συμβασιούχων.

 

  1. Τη διοικητική αυτοτέλεια και κατάργηση της ενοποίησης των νοσοκομείων του νομού και την επαναφορά τους στο πριν το 2012 καθεστώς διοίκησης.

 

  1. Την παροχή κινήτρων στις άγονες και προβληματικές περιοχές.

 

  1. Την υλοποίηση του Κέντρου Αποκατάστασης στη Νεάπολη και την προστασία των δομών απεξάρτησης και του ΚΕΘΕΑ

 

  1. Τη βελτίωση των μισθολογικών και εργασιακών συνθηκών των ιατρών και των υπολοίπων εργαζομένων στα νοσοκομεία (αυξήσεις μισθών, φορολογικές ελαφρύνσεις, κατάργηση των «εντέλλεσθε» και των εξαντλητικών συνθηκών εργασίας) ώστε να σταματήσει το κύμα παραιτήσεων και να υπάρχει κλίμα προσέλκυσης νέων ιατρών και εργαζομένων στο ΕΣΥ, προκειμένου να μην αποβαίνουν άγονες οι περισσότερες προκηρύξεις.

 

 

 

Ο Δήμαρχος                                                   Τα Μέλη

 

                                                         Αγγελάκη Μαρία – Αϊλαμάκης Γεώργιος

Ζερβάκης Γεώργιος                         Αϊλαμάκης Εμμ. – Αναγνωστάκης Ιωάννης

                                                        Ατζαράκης Γεώργιος- Βασιλάκης Κων/νος

Βδοκάκης Εμμ.- Δασκαλάκης Ιωάννης

Δρακάκης Εμμ.- Καρελλάς Νεκτάριος

Καρνιαδάκης Ιωάννης- Λογκάκης Νικόλαος

   Η Πρόεδρος                                 Λυμπερίου Κων/νος- Μουτάκης Λεωνίδας

Νικητάκη Μαρία- Ξενικάκη Μαριάννα

                                                       Πλατανάκη Ελένη- Σκαρβελάκης Ιωάννης

 Γιαννακάκη Μαρία                          Σπυριδάκης Στέλιος- Συλιγαρδάκης Σταύρος

Συμεωνίδης Συμεών- Φυγετάκης Νικόλαος

 

 

 

 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ                                 

Σητεία 27-03-2024

H Πρόεδρος                                     

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα