Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ

Η καταστροφική πλημμύρα που έπληξε την πόλη της Σητείας, άφησε πίσω της μεγάλες υλικές απώλειες σε καταστήματα, επιχειρήσεις, αγροτικές καλλιέργειες,  σπίτια κι αυτοκίνητα, δρόμους αλλά  και στην εικόνα της πόλης. Το πρώτο σοκ των πληγέντων ακολούθησαν αρνητικά συναισθήματα, όπως θυμός, απόγνωση, λύπη έντονο στρες και άγχος. Η έγκαιρη διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων είναι αναγκαία,  για την ανακούφιση   και  τη γρήγορη και ομαλή επαναφορά των πληγέντων στην πρότερη ψυχολογική τους κατάσταση και στην κανονικότητα, με στόχο την αποφυγή ανάπτυξης διαταραχής μετατραυματικού στρες, που έχει σοβαρές επιπτώσεις στο άτομο που υποφέρει.

Το Νοσοκομείο Σητείας προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη στα άτομα που έχουν πληγεί από την καταστροφική θεομηνία με τους εξής τρόπους:

  1. είτε ατομικά κατόπιν ραντεβού με τη ψυχολόγο του Νοσοκομείου στα τηλέφωνα των ραντεβού 2843340199 -200
  2. είτε ομαδικά, με ελεύθερη πρόσβαση ως εξής:

Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 10:00 π.μ. ή  στις 18:00 μ.μ. με τόπο συνάντησης την κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου Σητείας στο «εικονοστάσι», με αποκλειστικό θέμα συζήτησης των ομάδων για την πλημμύρα και τις συνέπειές της. Τηλ. 2843340281 για επικοινωνία και δήλωση συμμετοχής.

 

 

Η Αναπληρώτρια Διοικήτρια

Μαρία Δαρατσιανού

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα