Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΘετικό πόρισμα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για τα υπεράκτια αιολικά σε...

Θετικό πόρισμα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για τα υπεράκτια αιολικά σε Ζάκρο και Γυάρο

Το ΚΑΣ έδωσε την έγκριση για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα σε Ζάκρο και Γυάρο, δεν την έδωσε όμως για την Ελούντα , μετά τις έντονες αντιδράσεις ξενοδόχων και αιρετών της Κρήτης.

Αξιοσημείωτο είναι πως αυτές εισακούστηκαν. Ενώ οι αντιδράσεις των αρχαιολόγων για το υπεράκτιο αιολικό στην κάτω Ζάκρο δεν εισακούστηκαν.

Το ΚΑΣ αρχικά για την Κάτω Ζάκρο ζητούσε «ελαχιστοποίηση της οπτικής επαφής» του οικοπέδου με τον αρχαιολογικό χώρο και το Μινωικό ανάκτορο.

 

Η απόφαση αναφέρει πως, η αίτηση θεραπείας που είχε υποβληθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος γίνεται αποδεκτή «καθώς από τη χωροθέτηση, δεν προκύπτει στις περιοχές άμεση ή έμμεση βλάβη επί του αρχαιολογικού χώρου της Ζάκρου και του ιστορικού τόπου της Γυάρου».

NIKOΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα