Τρίτη, 1 Απριλίου, 2025
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΜ. Παπανικολάου: Το Νοσοκομείο κινδυνεύει άμεσα να  εξελιχτεί  σε κάτι που δεν...

Μ. Παπανικολάου: Το Νοσοκομείο κινδυνεύει άμεσα να  εξελιχτεί  σε κάτι που δεν είναι καν Κέντρο Υγείας(ηχητικό)

.Δραματικές διαπιστώσεις του προέδρου του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου

 Δεν υπάρχει κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα, ένα και μισό μήνα περίπου,  μετά την επίσκεψη στο υπουργείο Υγείας επιτροπής από τη Σητεία για το Νοσοκομείο και όχι μόνο αυτό, αλλά, « θεωρώ ότι δεν φτάνει μόνο η θετική εισήγηση του υπουργού. Κάποιοι παράγοντες οι οποίοι περιστρέφονται γύρω από τον τομέα της υγείας στο Λασίθι, συντελούν στην στασιμότητα και στην κωλυσιεργία του όλου πράγματος».

Οι εξαιρετικά ανησυχητικές διαπιστώσεις ανήκουν στον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σητείας Μανώλη Παπανικολάου, και όντας ένας άνθρωπος που ξέρει πολύ καλά τις διεργασίες εκ των έσω και όχι μόνο αυτό που επικοινωνείται αρμοδίως, έχει ειδική βαρύτητα ο λόγος.

Όχι μόνο δεν διαφαίνεται κάποια ελπίδα για επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου, αλλά η κατάσταση έχει ξεπεράσει τον χαρακτηρισμό της «οριακής» και όπως λέει ο κ. Παπανικολάου, με τις κλινικές να κλείνουν (ή να κινδυνεύουν να κλείσουν) η μία μετά την άλλη, το νοσοκομείο θα εξελιχτεί σε κάτι που δεν θα είναι καν στο επίπεδο ενός Κέντρου Υγείας.

Ο Σύλλογος και ο πρόεδρος του, δεν αρκούνται σε διαπιστώσεις όμως, αναλαμβάνουν και πρωτοβουλία σε μια «ύστατη προσπάθεια» να σωθεί το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης , και σε επαφή με τα ελαιουργεία θα γίνει προσπάθεια για τη δημιουργία ενός «κουμπαρά», ως δέλεαρ, αλλά και ουσιαστική ενίσχυση των γιατρών που θα θελήσουν να στελεχώσουν το νοσοκομείο.

Στην προσπάθεια αυτή, ο Σύλλογος είναι δυστυχώς μόνος.

Η ενιαία διοίκηση, η διοικήτρια και ο δήμαρχος

 Θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα:

-Ο αρνητικός ρόλος της ενιαίας διοίκησης των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων Λασιθίου,

που φέρνει προσκόμματα στην πλήρωση κενών θέσεων του Γ.Ν.Σ στη λογική «ο Σώζων εαυτόν σωθήτω» ή όπως είπε ο Μ. Παπανικολάου:

«Έρχεται στο πίσω μυαλό της κάθε διαχείρισης ο θάνατός σου η ζωή μου. Είναι πολύ σκληρό αυτό το οποίο λέω αλλά το έχω αντιληφθεί.

Στο  «διά ταύτα» ο καθένας προσπαθεί να περισώσει τα δικά του βέβαια, αλλά δεν θα έπρεπε ποτέ να φτάνουμε σ’ αυτό τον παρονομαστή».

 

-Το μπαλάκι των ευθυνών από την κυβέρνηση στη δημοτική αρχή και αντίστροφα.

 Λέει ο πρόεδρος του Σ.Φ.Ν.Σ :

«Έκανα ένα κάλεσμα στον δήμαρχο μήπως μπορούμε να συνεργαστούμε, να μπορέσουμε  να βρούμε με κάποιο τρόπο κάποια  οικονομικά, να τα διαθέσουμε  σε αυτή την προσπάθεια .

Ο δήμαρχος πετά  το μπαλάκι στην πολιτεία. Αλλά, ο κόσμος που είναι στην μέση χρειάζεται ένα νοσοκομείο, χρειάζεται γιατρό. Έχουμε χάσει την μπάλα και μοιραία εμείς είμαστε που πίνουμε την πορτοκαλάδα που λένε  πεζοδρομιακά. Παρόλα αυτά θα συνεχίσω να στηρίζω το νοσοκομείο».

 -Η «μοναξιά» της διοικήτριας του νοσοκομείου:

Συμπεραίνει κανείς, από όσα είπε ο κ. Παπανικολάου ,πως  η αναπληρώτρια διοικήτρια του ΓΝΣ Μαρία Δαρατσιανού,  έχει αφεθεί μόνη,  να προσπαθεί για το νοσοκομείο, χωρίς στήριξη.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Παπανικολάου:

«Η  διοικήτρια έχει κάνει πολλές προσπάθειες καθημερινά τηλεφωνήματα, θα πρέπει να προσεγγίζουν τα 25 τηλεφωνήματα ανά την Ελλάδα, για να καλέσει γιατρούς.

Αλλά, οι απόψεις και οι τοποθετήσεις τους είναι “γιατί να έρθουμε στη Σητεία με αυτά τα χρήματα, εμείς φύγαμε από το ΕΣΥ για να ψάξουμε να καλυφθούμε οικονομικά καλύτερα. Πρέπει να δράσει και η πολιτεία και δεν θέλω να επιρρίψω ευθύνες και στην δημοτική αρχή»

 

Ολόκληρη η συνέντευξη του Μανώλη Παπανικολάου στον STYLE100 και τον Κώστα Γραμμενίδη στο αρχείο που ακολουθεί:

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα