Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑ6 + 1 Μονόπρακτα από το Θέατρο της Σητείας

6 + 1 Μονόπρακτα από το Θέατρο της Σητείας

1993-2023 Τριάντα χρόνια ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ.

 

 

Τριάντα χρόνια πέρασαν από το 1993, όταν μια παρέα Σητειακών αποφάσισαν να κάνουν Θέατρο στην πόλη μας. Μέσα από πολλές δυσκολίες και αντιξοότητες, μέσα από εναλλαγές προσώπων και πραγμάτων,  κατάφεραν να το κρατήσουν ζωντανό και να προσφέρουν Πολιτισμό στην πόλη μας.  Συνεχίζουμε μέχρι σήμερα, να ασχολούμαστε με το ίδιο πάθος με αυτό που μας βοηθάει να δούμε λίγο πιο καθαρά τον εαυτό μας στον καθρέφτη, το Θέατρο.

Φέτος, στα πλαίσια του εορτασμού των 30 αυτών χρόνων, αποφασίσαμε να ανεβάσουμε Μονόπρακτα δύο πολύ σπουδαίων Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, του Κ.Μουρσελά και του Γ.Σκούρτη. Θεωρήσαμε ότι τα θέματά τους είναι εξαιρετικά  επίκαιρα, σε μια κοινωνία του  «φαίνεσθαι», όπως είναι η δική μας.

Κοινός θεματικός άξονας των κειμένων είναι ο κάθε είδους συμβιβασμός. Όλο και περισσότερο, οι ήρωες αυτοί προσαρμόζονται σε μια κατάσταση αλλοτριωμένοι από την εξουσία και τον φόβο μπροστά σ’ αυτήν.

Η αμάθεια, η δειλία, ο συντηρητισμός , η συνείδηση που πιέζει εσωτερικά αλλά δε βρίσκει διέξοδο, οι ηθικές αξίες που χάνονται σε μια κοινωνία «ευμάρειας», όλα αυτά τα χαρακτηριστικά «μικροαστικής αντίληψης», μπαίνουν στον μεγεθυντικό φακό αυτών των δύο σπουδαίων συγγραφέων.

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα