Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑ7ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιόλαδου «Αthena International Olive Oil Competition 2022» στη Σητεία...

7ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιόλαδου «Αthena International Olive Oil Competition 2022» στη Σητεία Κρήτης.

7ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιόλαδου «Αthena International Olive Oil Competition 2022» στη Σητεία Κρήτης.

 

 

Ο Δήμος Σητείας, το Εμπορικό Επιμελητήριο Λασιθίου και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας διοργανώνουν, σε συνεργασία με την VIΝETUM EVENT MANAGEMENT, τον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιόλαδου « Αthena International Olive Oil Competition 2022 » στη Σητεία Κρήτης από 7 έως 9 Απριλίου 2022.

 

Ο «Αthena International Olive Oil Competition» (ΑΤΗΕΝΑ ΙΟΟC) είναι ένας διεθνής διαγωνισμός ελαιόλαδου που οργανώνεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα από το 2016. Ο διαγωνισμός είναι διεθνής ως προς τους κριτές και ως προς την προέλευση των δειγμάτων που συμμετέχουν σε αυτόν.

 

Εφέτος, 38 κριτές από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια από τις σημαντικότερες ελαιοκομικές περιοχές της χώρας, την επαρχία Σητείας ταυτισμένη όσο λίγες με την ελαιοκαλλιέργεια, φημισμένη για το ελαιόλαδο και τη γαστρονομία της και να αξιολογήσουν περισσότερα από 500 ελαιόλαδα σχεδόν από το σύνολο των ελαιοπαραγωγών χωρών του κόσμου.

 

Η διοργάνωση του ΑΤΗΕΝΑ ΙΟΟC 2022 θα πλαισιωθεί από σπουδαστές του ΕΛΜΕΠΑ – Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας Σητείας και τους επαγγελματίες της παραγωγής ελαιολάδου της Σητείας.

 

Το τριήμερο του διαγωνισμού ο Σύλλογος Ξενοδοχείων Σητείας θα προσφέρει 20% έκπτωση σε όσους επισκέπτες επιλέξουν τα ξενοδοχεία του Δήμου. Το πρόγραμμα του διαγωνισμού καθώς και των παράλληλων εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί προσεχώς.

 

Παρακαλούμε για την ένταξη στον προγραμματισμό σας, της προβολής και ανάδειξης μιας τόσο σημαντικής εκδήλωσης για τον τόπο μας, επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας και ανάπτυξης της περιοχής.

 

 

Με εκτίμηση

 

Ο Δήμαρχος Σητείας

Γιώργος Ζερβάκης

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα