Σάββατο, 28 Ιουνίου, 2025
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΕκδήλωση βράβευσης των μαθητικών δημιουργιών που διακρίθηκαν στο 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό...

Εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών δημιουργιών που διακρίθηκαν στο 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες».

 

Την Τρίτη 21 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (Λευκωσία), η εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών δημιουργιών που διακρίθηκαν στο 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες».

 Ο διαγωνισμός τελέστηκε υπό την Αιγίδα της Αυτού Εξοχότητας της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και της Αυτού Εξοχότητας του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη. Ακόμη, υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου.

 Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και το Σπίτι της Κύπρου – Μορφωτικό γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

 Στην εκδήλωση συμμετείχαν 540 περίπου μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί 80 σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ομογένεια, που παρέλαβαν τα βραβεία τους και παρουσίασαν τις δημιουργίες τους.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της             Κύπρου, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου της Κύπρου.  

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

– Αθηνά Μιχαηλίδου (Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη)

-Μαρία Μιχαήλ (Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων, εκπρόσωπος της κ. Άννας Αριστοτέλους, Επιτρόπου Προεδρίας, Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων)

-Ιωάννης Παπαμελετίου (Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο)

Σταύρος Αυγουστίδης (Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα)

Καφαντάρης Δημήτρης (Γενικός Γραμματέας Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας)

Βασιλείου Μύρια (Πρόεδρος ΠΟΕΔ/ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ)

Ανδρέας Θεοδωρίδης  (Γενικός Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης)

Μάρω Μελανίδου  (Επιθεωρήτρια Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης)

Ελένη Αρτεμίου-Φωτιάδου (Επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης)

Ζαπάρα Ειρήνη (Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παπάς»)

Επίσης την εκδήλωση χαιρέτισε η κα Αλέξια Βασιλείου, ερμηνευτής, συνθέτης και κοινωνική ακτιβίστρια μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματός της.

Υπεύθυνος για την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ιωάννης Σαμολαδάς, Προϊστάμενος Τμήματος Πληροφορικής της Διεύθυνσης Π.Ε. Σερρών.

Υπεύθυνες για τη γραμματειακή υποστήριξη της εκδήλωσης: Τσανοπούλου Χρυσούλα, διοικητικός υπάλληλος της Διεύθυνσης Π.Ε. Σερρών, Αρετή Δαμαλά, Γραμματεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Σερρών.

Παρουσιαστές της εκδήλωσης: Ιωάννης Πούλιος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Δασκάλων της Διεύθυνσης Π.Ε. Σερρών και οι μαθήτριες Παύλου Αντρεάνα και Σαρταμπάκου Χρυσούλα του Λυκείου Αγίου Ιωάννη Λεμεσού.

Αθηνά Μιχαηλίδου, Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου

Μαρία Μιχαήλ, Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων

Ιωάννης Παπαμελετίου, Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο

 

Σταύρος Αυγουστίδης, Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα

Ο κ. Ιωάννης Καραβασίλης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών

Καφαντάρης Δημήτρης,  Γενικός Γραμματέας Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Βασιλείου Μύρια, Πρόεδρος ΠΟΕΔ (ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ)

Ανδρέας Θεοδωρίδης, Γενικός Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης

Μάρω Μελανίδου, Επιθεωρήτρια Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης

Ελένη Αρτεμίου-Φωτιάδου, Επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης

Ζαπάρα Ειρήνη, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παπάς»

Τα τραγούδια της εκδήλωσης

Γυμνάσιο Αραδίππου

Δημοτικό Σχολείο Έμπας

Λύκειο Ακροπόλεως

 

 Η ομάδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, που διοργάνωσε την εκδήλωση

(Ιωάννης Σαμολαδάς, Χρύσα Τσανοπούλου, Ιωάννης Πούλιος, Αρετή Δαμαλά)

 Οι μαθήτριες Παύλου Αντρεάνα και Σαρταμπάκου Χρυσούλα του Λυκείου Αγίου Ιωάννη Λεμεσού

(από αριστερά) Ιωάννης Σαμολαδάς, Χρύσα Τσανοπούλου, Ιωάννης Πούλιος

Ο μαθητής του Δημ. Σχολείου Αγίων Τριμιθιάς Νικόλας Αρτεμίου που χόρεψε την Τατσιά

Το Γυμνάσιο Κορθίου Άνδρου που έφτασε στη σκηνή συνοδεία μουσικών οργάνων

 

 

 

Ο Δ/ντης

Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών

Καραβασίλης Ιωάννης

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα