Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΗ Οργανοληπτική αξιολόγηση του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου  Κρήτη / “Kriti” και οι...

Η Οργανοληπτική αξιολόγηση του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου  Κρήτη / “Kriti” και οι παράγοντες που την επηρεάζουν σε εσπερίδα στην Σητεία από την Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

 

 

 

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Δήμο Σητείας, διοργανώνουν εσπερίδα με τίτλο «Οργανοληπτική αξιολόγηση του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου  Κρήτη / “Kriti” και οι παράγοντες που την επηρεάζουν», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, στις 17:00 μ.μ, στο Οικομουσείο Σητείας (πρώην Κ.Ε.Γ.Ε.) στη Σητεία. Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι: Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, Σύνδεσμος Ελαιουργών Ν. Ηρακλείου.

Αντικείμενο της εσπερίδας θα αποτελέσει η οργανοληπτική αξιολόγηση εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιόλαδου στο ελαιουργείο και κατά την τυποποίηση.

Ομιλητές της εσπερίδας θα είναι:

Ελευθερία Γερμανάκη, Υπεύθυνη και Επικεφαλής της Ομάδας Δοκιμαστών στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣΡ.

Μανώλης Καρπαδάκης, Εμπειρογνώμονας στην παραγωγή και διαχείριση ποιοτικού ελαιόλαδου, στέλεχος εξαγωγών και Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης.

Σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης, αναφέρει: «Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης  στους ελαιουργούς – τυποποιητές, με στόχο την παραγωγή υψηλής ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου Κρήτη / “Kriti”, το οποίο αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες στην οικονομία του νησιού μας. Στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι να βοηθήσει τους παραγωγούς μας με επιπλέον γνώσεις σε όλα τα στάδια παραγωγής από την καλλιέργεια και το χωράφι μέχρι την τυποποίηση και το τελικό προϊόν προκειμένου να έχουμε ένα ποιοτικό και ανταγωνιστικό προϊόν».

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα