Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑM. Θραψανιώτης : Η κυβέρνηση επιδιώκει να απαξιωθεί ο κόσμος της εργασίας(BINTEO)

M. Θραψανιώτης : Η κυβέρνηση επιδιώκει να απαξιωθεί ο κόσμος της εργασίας(BINTEO)

Στην απαξίωση του κόσμου εργασίας με τεράστιες συνέπειες για το εισόδημα, την ζωή , την καθημερινότητα αλλά και την αξιοπρέπεια του εργαζομένου ,οδηγεί το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, κατήγγειλε και από την Σητεία ο ΣΥΡΙΖΑ με τον βουλευτή Λασιθίου Μανώλη Θραψανιώτη και τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Γιώργο Καλλιντέρη να πραγματοποιούν σήμερα ενημερωτική δράση για την «μητέρα των μαχών», σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την μάχη δηλαδή για την μη εφαρμογή του νομοσχεδίου.

Με το νομοσχέδιο επιβεβαιώνεται ο μακροχρόνιος σχεδιασμός της κυβερνητικής παράταξης για περικοπή των εισοδημάτων των εργαζομένων, σημείωσε Γ. Καλλιντέρης, τονίζοντας πως δημιουργούνται πολύ κακοί δρόμοι συνολικά για την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει συνεργασία με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το θέμα και την δημιουργία ενός κοινωνικού -πολιτικού μετώπου απέναντι σε τέτοιας λογικής πολιτικές, ενώ ,μαζί με τη δέσμευση για την κατάργηση του νόμου, όταν έρθει στην κυβέρνηση , δεσμεύεται και για την συνέχιση των αγώνων και μετά την ψήφιση του από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Αναλυτικός στις αρνητικές προβλέψεις του νομοσχεδίου, ο Μανώλης Θραψανιώτης αναφέρθηκε στην μείωση των μισθών πρωτίστως, μέσα από την κατάργηση του οκτάωρου και την αύξηση των υπερωριών που δεν πληρώνονται, αλλά «εξαργυρώνονται» με ρεπό σε βάθος εξάμηνου.

Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και η ατομική σύμβαση εργαζομένου με τον εργοδότη του, μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα έχει για τον κόσμο της εργασίας, είπε ο βουλευτής, σημειώνοντας πως  ακόμα  και κάποιες προβλέψεις που ακούγονται θετικές, όπως η άδεια πατρότητας, έχουν συμπεριληφθεί μόνο από την υποχρέωση ενσωμάτωση των σχετικών οδηγιών της ΕΕ.

Το νομοσχέδιο επιπλέον ,καταργεί την αργία της Κυριακής, κάνει κυρίαρχη την 4ωρη εκ περιτροπής εργασία, με τον εργάζομαι να δηλώνεται έτσι, αλλά στην ουσία να δουλεύει 8ωρα και περισσότερο και έτσι να αποτρέπεται ουσιαστικά η πρόσληψη εργαζομένων  πλήρους απασχόλησης.

 

«Θέλουμε  ισχυρό κοινωνικό κράτος»

 

Ο βουλευτής θέλησε να μιλήσει και για το Ταμείο Ανάκαμψης για να το χαρακτηρίσει ισχυρό χρηματοδοτικό εργαλείο που έχει γίνει η κύρια αιχμή της πολιτικής της κυβέρνησης για την ανάπτυξη, αλλά σημασία έχει ποια κατεύθυνση επιλέγει κανείς για την ανάπτυξη, είπε, κι αν αυτή είναι προς όφελος των πολλών. Ο ΣΥΡΙΖΑ , που τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσει ολοκληρωμένες τις προτάσεις του, επιδιώκει ένα ισχυρό   κοινωνικό κράτος, με δικαιοσύνη και δημοκρατία και μια ανάπτυξη με  σεβασμό στο περιβάλλον

Ο Μανώλης Θραψανιώτης έκανε  αναφορά στα θέματα που απασχολούν την Κρήτη και ιδιαίτερα την περιοχή μας, όπως ο ΒΟΑΚ, η κατάργηση Πανεπιστημιακών Τμημάτων σε Αγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα, η αναδιάρθρωση του συστήματος υγείας που σχεδιάζει η κυβέρνηση με την εισβολή του ιδιωτικού τομέα, στον τομέα της δημόσιας υγείας.

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα