Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑTo "Τυποτρόπιον" στη Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος

To “Τυποτρόπιον” στη Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος

To “Τυποτρόπιον” στη Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος

 

“Η Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος έχει την τιμή να φιλοξενεί μέσα από το διαδικτυακό της τόπο την καλλιτεχνική φοιτητική ομάδα “Τυποτρόπιον” του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, παρουσιάζοντας το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα “Η Τυπογραφία της Αναγέννησης συναντά την Κρητική Λογοτεχνία μέσα από την Τέχνη του Δρόμου”.

Σκοπός της σελίδας αυτής είναι η γνωριμία με την ομάδα “Τυποτρόπιον”, η προβολή του ιστορικού πλαισίου, των στόχων, των δράσεων και των αποτελεσμάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος στην Κρήτη καθώς και η προώθησή του με απώτερο στόχο περαιτέρω εφαρμογές από επίδοξους καλλιτέχνες δρόμου.

Ο Δρ. Γιώργος Ματθιόπουλος, καθηγητής και καλλιτεχνικός υπεύθυνος του εγχειρήματος, παραχώρησε στη Στέγη Β.Κ. το σχετικό πληροφοριακό υλικό, κείμενο και εικόνες, τα οποία ακολουθούν στην παρούσα σελίδα. Ακόμα, η Στέγη Β.Κ. έχει στη διάθεσή της ένα ψηφιακό φάκελο με σχέδια από δίστιχα του Ερωτόκριτου στη γραμματοσειρά Grecs du roi και τον οδηγό εφαρμογής των γραμμάτων-στένσιλ, ο οποίος μπορεί να αποσταλεί, κατόπιν τηλεφωνικής ή ηλεκτρονικής επικοινωνίας με τη Στέγη Β.Κ., σε όποια σχολική ή άλλη εκπαιδευτική ομάδα επιθυμεί να υλοποιήσει τη σχετική δράση.”

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα