Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήUncategorizedΑλέξης Τσίπρας: Κάθε δημοκρατικός πολίτης πρέπει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ την 25η Ιουνίου(βιντεο-φωτο)

Αλέξης Τσίπρας: Κάθε δημοκρατικός πολίτης πρέπει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ την 25η Ιουνίου(βιντεο-φωτο)

Δύο είναι οι δυνάμεις που αντιπαρατίθενται, στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, δύο είναι τα προγράμματα, εξουσίας και «θεωρούμε ότι το δικό μας σχέδιο, το δικό μας πρόγραμμα, η δική μας πρόταση έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με αυτό της Νέας δημοκρατίας, διότι στηρίζεται στον άνθρωπο, στις ανάγκες της κοινωνίας», είπε στους συγκεντρωμένους φίλους και οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας στην σύντομη του επίσκεψη στη  Σητεία. 

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως  «ο κάθε δημοκρατικός προοδευτικός πολίτης που δεν θέλει την επόμενη μέρα να έχουμε μια αυτοδύναμη και παντοδύναμη, κυρίως ανεξέλεγκτη δεξιά, που θα έρθει να λεηλατήσει κοινωνικά δικαιώματα, θα πρέπει να στηρίξει εκείνη τη δύναμη που μπορεί να σταθεί απέναντι σε αυτήν την προοπτική. 

Κάθε ψήφος δημοκρατικού, προοδευτικού πολίτη που δεν θα έρθει στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ αυτή την Κυριακή, ενισχύει  τη ΝΔ .

Η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση σημαίνει ισχυρή κοινωνία, αλλά και τη δημοκρατία. Θα είναι εδώ για να αγωνίζεται και να παλεύει για τα δικαιώματα, για τον εργαζόμενο και τον μεσαίο για τον αγρότη. Θα είναι εκεί για να αποτρέψει αντιλαϊκές πολιτικές»

« Η  ανθρώπινη ζωή δεν έχει την ίδια αξία για όλους»

Το  πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ , που συνοδευόταν από τη Μαριλίζα  Ξενογιαννακοπούλου, τον Ευάγγελο Αποστολάκη, τον Γιάννη Ραγκούση, τη Κατερίνα Νοτοπούλου και τους υποψήφιους βουλευτές Λασιθίου, άλλαξε αναγκαστικά λόγω της ανείπωτης  τραγωδίας στην Πύλο, και όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας«δυστυχώς η ανθρώπινη ζωή στις μέρες μας δεν έχει την ίδια αξία για όλους τους ανθρώπους. Έχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό από το χρώμα σου, τη ράτσα σου, την καταγωγή σου.»

Δημόσιες δομές, υγεία και φορολογία

Δυο μηνύματα θέλησε να δώσει από τη Σητεία ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, για τις δημόσιες δομές και παροχές, ιδιαίτερα την υγεία και για τη φορολογία.

-Ο τόπος σας είναι ευλογημένος είπε, αλλά παραμελλημένος , αναφέροντος στις υποδομές (αεροδρόμιο, λιμάνι) , ΒΟΑΚ και ΝΟΑΚ.

Όπως, είπε, «θέλουμε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μην  υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Σε πρώτη γραμμή, το θέμα της δημόσιας υγείας, μια ,που σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα « ο νομός Λασιθίου,  είναι ένας νομός  που είναι πρώτος στη λίστα στο σχέδιο της ΝΔ, το σχέδιο Πνευματικού, για να κλείσουνε δημόσια νοσοκομεία».

 Είναι υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει αξιόπιστες παροχές υγείας σε όλους τους πολίτες, και το ΕΣΥ πρέπει να στηριχτεί με την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης που είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα, είπε ο Αλέξης Τσίπρας:     «Η  κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει να αξιοποιήσει το Ταμείο Ανάκαμψης γιατί δεν θέλει να ενισχύσει την δημόσια υγεία. Διότι η άποψή τους είναι ότι πρέπει να παραχωρούμε περισσότερο χώρο στον ιδιωτική τομέα».

-Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για φορολεηλασία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη , και αυτό, «πρέπει να σταματήσει. Είναι κρίσιμο μέγεθος να στηρίξουμε τους ανθρώπους που παράγουν ,είναι σημαντικό  ο πλούτος να πολλαπλασιάζεται και να μοιράζεται δίκαια στην κοινωνία, αλλά πρέπει να στηρίξουμε και αυτούς που τον παράγουν

Θέλουμε να στηρίξουμε τους εργαζόμενους. Αυτό σημαίνει αυξήσεις στους μισθούς. Αυτό σημαίνει αιτιολογημένοι λόγοι απόλυσης, συλλογικές συμβάσεις .

Έχουμε ένα πρόγραμμα και ένα σχέδιο στήριξης της κοινωνίας με ρεαλιστικούς όρους , είπε, μέσα από τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και των δυνάμεων της εργασίας, αλλά και με ένα ειδικότερο σχέδιο αύξησης των μισθών.

Για  να μπορέσει η οικονομία να βρίσκεται σε μια βιώσιμη συνολική ανάπτυξη. Όραμά μας είναι μια δίκαιη κοινωνία με ευημερία για όλους, όχι μονάχα για τους ισχυρούς, το πρόγραμμά μας..

«Ανατροπή»

«Την Κυριακή οι κάλπες  θα είναι άδειες ,είναι μια νέα εκλογή και εμείς ήμασταν είμαστε και θα παραμείνουμε, εξουσία, άρα δεν πάμε σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση απλά για να καταγράψουμε μια ισχυρή δύναμη. Πάμε για να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα. Θέλουμε να θέσουμε στην κρίση και στη γνώση των Ελλήνων πολιτών το πρόγραμμα μας, γνωρίζοντας ότι αυτή η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση είναι μια εκλογική αναμέτρηση  με το παλιό εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. Ο πρώτος είναι αυτός που θα φτιάξει κυβέρνηση. Να ακουστεί η φωνή της κοινωνίας για να πετύχουμε κάποια δυνατότητα να κυβερνηθεί ο τόπος με ένα πρόγραμμα που θα οδηγήσει σε μια δίκαιη κοινωνία είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

NIKOΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα