Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑ«Απαγορευτικό» σε ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους, ανθρώπους με κινητικά προβλήματα παρά τις εξαγγελίες

«Απαγορευτικό» σε ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους, ανθρώπους με κινητικά προβλήματα παρά τις εξαγγελίες

 

 

 

 

 

Δύο φορές έχει αναγγελθεί η λειτουργία του sea trcack για την πρόσβαση όλων χωρίς αποκλεισμούς στην παραλία, τώρα είναι η ώρα νομίζουμε να βγει κάποιος και να πει υπεύθυνα, πως δεν είναι για όλους η πρόσβαση στην παραλία.

Αποκλείονται ηλικιωμένοι, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα και προφανέστατα ΑΜΕΑ.

Γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Δεν είναι μια αλήθεια που μας αρέσει, αλλά είναι καλύτερη από τον εμπαιγμό.

Το sea track λοιπόν, σύμφωνα με σημερινές και απολύτως αξιόπιστες μαρτυρίες, αλλά και πράγματα που έχουν επισημανθεί εδώ και καιρό, χωρίς κάποιος να δείξει ενδιαφέρον:

-Δε λειτουργεί σωστά. Δεν είναι τοποθετημένη στη σωστή θέση ώστε, αν λειτουργήσει, να φτάσει το άτομο στη θάλασσα. Η αποκλειστική θέση παρκαρίσματος , μια «αφετηρία» για την πρόσβαση στην ακτή, ας την χαρακτηρίσουμε, είναι συχνότατα κατειλημμένη από οχήματα που δεν ανήκουν σε ΑΜΕΑ ή παρόμοιες κατηγορίες.

Πιο αναλυτικά:

-Κανένα ενδιαφέρον δεν έχει επιδειχθεί, ώστε να μπορεί πραγματικά ένας άνθρωπος να χρησιμοποιήσει το sea track και να μπει στη θάλασσα. Το αντίθετο. Χρειάζεται να περπατήσει, αν μπορεί, αλλιώς επιστρατεύονται εθελοντικά άνθρωποι που βρίσκονται στην παραλία για να σώσουν την κατάσταση. Και κυρίως να βγάλουν από την ΄πολύ δύσκολη θέση το όποιο άτομο πίστεψε τις εξαγγελίες και πήγε στη Θάλασσα.  Κάποια ξύλα απ΄ την πλατφόρμα βγήκαν μάθαμε, γιατί, δεν μάθαμε, αλλά το ό τι δεν έπρεπε να βγουν το ξέρουμε.

Μπράβο στους εθελοντές,  ντροπή στους άλλους που δεν φρόντισαν.

-Η κατασκευή, μπαίνει σε λειτουργία. Μετά από λίγο σταματά, αφήνοντας τον άνθρωπο στη μέση του πουθενά, οπότε πάλι έρχονται οι εθελοντές να βοηθήσουν.

Δεν έγινε τεστάρισμα; Δεν έγινε συντήρηση; Ποιος έχει την ευθύνη, αν την αναλαμβάνει κάποιος;

-Στη Σητεία, σε αντίθεση με όμορους δήμους, όπως η Ιεράπετρα που έχει 7 μέρες24 ώρες «πρόσβαση για όλους» , έχει ωράριο λειτουργίας αυτό. Μάλιστα τα Σαββατοκύριακο, δεν λειτουργεί το sea track καθόλου.

Μας κοροϊδεύετε; Μας κοροϊδεύετε.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα