Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣ« Απαιτούμε άμεση και αποτελεσματική λύση για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν...

« Απαιτούμε άμεση και αποτελεσματική λύση για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία του Νομού μας ». 

« Απαιτούμε άμεση και αποτελεσματική λύση για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία του Νομού μας ». 

 

Η Βουλευτής Λασιθίου, κ. Κατερίνα Σπυριδάκη κατέθεσε Αναφορές προς το Υπουργείο Υγείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Ιεράπετρας, της Σητείας και του Αγίου Νικολάου.

Η κ. Σπυριδάκη, με τις Αναφορές, ζητά να επισπεφτεί η συνάντηση που απαιτεί ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρα την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τα λειτουργικά προβλήματα αλλά και την υποστελέχωση που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, παρόλο που έχουν περάσει περίπου τρεις μήνες από το αίτημα του Συλλόγου, η ενημερωτική  αυτή συνάντηση δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί, αν και τα ζητήματα του Νοσοκομείου είναι επείγοντα και ζωτικής σημασίας για τον Νομό.

 Ζητά την λήψη μέτρων για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Σητείας, σύμφωνα με το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, απευθυνόμενοι στους Υπουργούς Υγείας κ. Χρυσοχοΐδη και κα. Αγαπηδάκη, συγκεκριμένα επισημαίνεται ο κίνδυνος αδυναμίας λειτουργίας νευραλγικών κλινικών του Νοσοκομείου, λόγω συνταξιοδότησης και παραιτήσεων γιατρών και λόγω ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και ζητείται από την Κυβέρνηση να προκηρύξει άμεσα την πλήρωση των κενών θέσεων  ιατρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, καθώς και λοιπού προσωπικού. Επίσης ζητείται η επαναφορά της διοικητικής  αυτοτέλειας του Νοσοκομείου Σητείας, καθώς και η παροχή οικονομικών και επαγγελματικών κίνητρων στους γιατρούς ,που υπηρετούν σε άγονες και προβληματικές περιοχές.

Και τέλος, ζητά από τον Υπουργό Υγείας να μην απολυθούν οι 23 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με το υπ. αριθμό  113/2023 έγγραφο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα αναφέρεται, ότι οι συμβάσεις των ως άνω εργαζομένων λήγουν στις 30/9/2023, απασχολούνται για μεγάλο διάστημα στο Νοσοκομείο, καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες και ότι  η ενδεχομένη απόλυση τους θα επιδεινώσει το ήδη  μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού του Νοσοκομείου.

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα