Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΑπεργιακή κινητοποίηση στο νοσοκομείο : Οργανωμένο το σχέδιο δολοφονίας του ΕΣΥ και...

Απεργιακή κινητοποίηση στο νοσοκομείο : Οργανωμένο το σχέδιο δολοφονίας του ΕΣΥ και του Νοσοκομείου Σητείας

 

«Το δικό μας νοσοκομείο κινδυνεύει άμεσα να μετατραπεί σε κέντρο διακομιδών ή να υποβιβαστεί σε Κέντρο Υγείας, παρά τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις, οι οποίες, δυστυχώς, δεν συνοδεύονται από τις αντίστοιχες πράξεις», τόνισε, στα πλαίσια της απεργιακής κινητοποίησης στο Νοσοκομείο Σητείας, που συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία της  ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων Δημόσιων Νοσοκομείων) η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Έφη Φανουράκη, σε μια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από όπου  δεν έλειψε ο παλμός και τα συνθήματα,  καταγράφηκε όμως η απουσία του δημάρχου και εκπροσώπων της νυν και επανεκλεγμένης  δημοτικής αρχής.

 

 Η Λαϊκή Συσπείρωση, με τον Σίμο Συμεωνίδη και τους δημοτικούς συμβούλους  της, ήταν εκεί.

Όπως ήταν και η Συντονιστική Επιτροπή για το Νοσοκομείο, με τον  Νίκο Καραμανωλάκη να ανακοινώνει νέα και μεγαλύτερη κινητοποίηση(αναλυτικά παρακάτω).

Έφη Φανουράκη: «Αρνούμαστε να μείνουμε θεατές στη διάλυση του νοσοκομείου μας»

Η κ. Φανουράκη αναφέρθηκε στα γενικότερα προβλήματα του ΕΣΥ πανελλαδικά, για να πει πως «ως εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να ζητάμε τίποτα λιγότερο από την ταυτόχρονη προκήρυξη  των κενών οργανικών θέσεων και διορισμούς με κατεπείγουσες διαδικασίες.

Για να ανακόψουμε όμως το κύμα φυγής των υγειονομικών ώστε να μη γίνονται οι προκηρύξεις και να καταλήγουν άγονες, χρειάζονται αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων μονίμων εργαζομένων.»

Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε και δεν δεχόμαστε τίποτα λιγότερο από πλήρη στελέχωση και καμία υποβάθμιση του νοσοκομείου Σητείας ,αξιοπρέπεια στην περίθαλψη με δωρεάν δημόσια υγεία και πρόνοια ,αξιοπρέπεια στην εργασία και στις αμοιβές ,ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων .

Για μια ακόμα φορά δηλώνουμε ότι αρνούμαστε να παραμείνουμε θεατές στη διάλυση του νοσοκομείου μας».

 Λεμονιά Συμεωνίδη: Σχεδιάζεται  η  εμφάνιση του «σωτήρα» ιδιώτη

Για σχεδιασμό «ώστε να εμφανιστεί ως σωτήρας ο  ιδιώτης», μίλησε εκπροσωπώντας τους συνταξιούχους ΙΚΑ Λασιθίου η Λεμονιά Συμεωνίδη, τονίζοντας πως  «ο λαός θα χρυσοπληρώνει για τις υπηρεσίες του. Ως εδώ: Απαιτούμε άμεση στελέχωση όλων των μονάδων υγείας ,μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων ,μονιμοποίηση των συμβασιούχων και αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό , να μην περάσει ο νέος χάρτης που οδηγεί σε κλεισίματα  και συγχωνεύσεις νοσοκομείων κλινικών».

Κώστας Μπαμπανάρας : Τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια, προσωρινά μπαλώματα και εξαναγκασμούς

Για  δραματική κατάσταση , συζήταγαν σε συνέλευση τους οι αγροτικοί γιατροί και το κείμενο της συνέλευσης διάβασε ο Κώστας Μπαμπανάρας.

Όπως είπε, το Γενικό νοσοκομείο Σητείας και αναλογικά το τμήμα επειγόντων περιστατικών τους τελευταίους μήνες περνά μια από τις πιο δύσκολες περιόδους λειτουργίας του με την υποστελέχωση κυρίως σε ιατρικό προσωπικό .Περίπου ενάμιση μήνα μετά την πρωτοφανή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της πόλης και την ακόλουθη συνάντηση επιτροπής τοπικών φορέων με τον υπουργό Υγείας ,όχι μόνο δεν έχουμε προσλήψεις νέων συναδέλφων ,αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται με προγραμματισμένες αποχωρήσεις ,παραιτήσεις και συνταξιοδοτήσεις έμπειρων γιατρών.

Αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες διακομιδής ασθενών, την κατάσταση στα ΤΕΠ.  Η κατάσταση, όπως είπε, δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια ,με προσωρινά μπαλώματα και εξαναγκασμούς ή  με δηλώσεις κενές περιεχομένου.

Σίμος Συμεωνίδης: Γίνεται προσπάθεια επίσπευσης της ιδιωτικοποίησης της υγείας

Σε σημερινές δηλώσεις του εκλεγμένου δημάρχου Αγίου Νικολάου Μανώλη Μενεγάκη πως το μοντέλο με τα τέσσερα νοσοκομείο δεν είναι λειτουργικό, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σητείας Σίμος Συμεωνίδης για να πει, πως «λειτούργησαν μια χαρά αλλά η δήλωση του,  θα  κάτσει μια χαρά στα στελέχη της κυβέρνησης  της ΝΔ  ώστε να επισπεύσουν το σχέδιο που έχουν την υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν υγείας και την παράδοσή τους στα κοράκια της υγείας .

Για αυτό το λόγο  « πρέπει να δυναμώσει η κινητοποίηση και αγώνας και ενότητα των εργαζομένων και του λαού».

Ο Σίμος Συμεωνίδης χαρακτήρισε αυτονόητη την παρουσία της Λαϊκής Συσπείρωσης στην συγκέντρωση και τόνισε πως  «είναι δίκαια τα αιτήματα έτσι ώστε να γίνει ελκυστικό το περιβάλλον ,για να γίνουν προσλήψεις ,μαζικές μόνιμες προσλήψεις στο εθνικό σύστημα υγείας, με αυξήσεις μισθών».

Οι κινητοποιήσεις είναι ο δρόμος ώστε το Νοσοκομείο Σητείας, όχι  μόνο να μην υποβαθμιστεί όπως υποβαθμίζεται αυτή τη στιγμή, με κλινικές να υπολειτουργούν, αλλά απεναντίας να αναβαθμιστεί .

Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι  να παρέχονται δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όλο το λαό της περιοχής μας και  αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να μην είναι ενωτικός. Αφορά όλο το λαό ,όλο το Λασίθι και όλη την Κρήτη.

Τα προβλήματα αυτή τη στιγμή έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις  παντού», είπε.

Νίκος Καραμανωλάκης : Πάμε σε νέα, ακόμα πιο δυναμική κινητοποίηση

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής  για το Νοσοκομείο Σητείας, ο Νίκος Καραμανωλάκης μίλησε για την εκκωφαντική σιωπή  του υπουργείου Υγείας αλλά και προσπάθεια παραπληροφόρησης .

«Έλεγαν ότι στο άμεσο χρονικό διάστημα θα προκηρύξουν  θέσεις και θα κάνουν όλες εκείνες τις ενέργειες για την επαναφορά της εύρυθμης λειτουργίας δυστυχώς σχεδόν δύο μήνες μετά  υπάρχει εκκωφαντική σιωπή ενοχής.

Το όλο παιχνίδι παίχτηκε εις βάρος των πολιτών του δήμου Σητείας για να εξυπηρετήσει προεκλογικούς σκοπούς», τόνισε

Ο Νίκος Καραμανωλάκης ανακοίνωσε πως μετά από χτεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου  Μανώλη Παπανικολάου και την πρόεδρο του  Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΣ, όπου επανεκτιμήθηκε η κατάσταση, «αποφασίσαμε ομόφωνα να προχωρήσουμε σε νέα ,περισσότερο  δυναμική κινητοποίηση».

Από την Επιτροπή θα υπάρξει ενημέρωση για την μέρα και την ώρα της νέας κινητοποίησης, όσο και για τη μορφή που αυτή θα έχει.

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

 

 

 

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα