Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΑυτοψίες και συναντήσεις στη Σητεία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Ν. Ξυλούρη για θέματα...

Αυτοψίες και συναντήσεις στη Σητεία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Ν. Ξυλούρη για θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας

 

Αυτοψίες και συναντήσεις στη Σητεία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Ν. Ξυλούρη για θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας

Αυτοψίες και συναντήσεις με σκοπό τη διερεύνηση υφιστάμενων και προτεινόμενων έργων περιβάλλοντος και ενέργειας στο Δήμο Σητείας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης. Οι επισκέψεις είχαν στόχο την πληροφόρηση και τη διεξαγωγή παραγωγικού διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στον Αθερινόλακκο Σητείας, όπου οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή Νίκο Μανακανάτα.

Επίσης, αυτοψίες πραγματοποιήθηκαν σε θέσεις προτεινόμενων έργων Σταθμών Κατανεμόμενης Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΚΑΜΠΗΕ) – Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) στο Δήμο Σητείας, που πρόκειται να εξεταστούν προς γνωμοδότηση από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι διήμερες δράσεις ολοκληρώθηκαν με την πραγματοποίηση ενημερωτικής συνάντησης στο Δημαρχείο Σητείας, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις Περιοχές Natura 2000. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και στελέχη του δήμου.

Στο σύνολο των αυτοψιών και συναντήσεων συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οργάνωσης Ζαχαρίας Δοξαστάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννης Ανδρουλάκης, Μαρία Χανιωτάκη – Μυλωνάκη, Γιώργος Τσιφετάκης, Κώστας Ξενικάκης και ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Μηλιαράς. Επίσης συμμετείχαν ο Διευθυντής της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης Μαρίνος Κριτσωτάκης, και τα στελέχη Μανόλης Ρουκουνάκης, Άννα Καγιαμπάκη, Ελένη Καργάκη, Μαρία Αποστολάκη, Αναστασία Ευσταθοπούλου και η Ειδική Σύμβουλος Χρυσάνθη Βογιατζή.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα