Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΒ. Περάκης στον STYLE100 : Περιουσία όλων μας, το ανοιχτό, δραστήριο Γεωπάρκο...

Β. Περάκης στον STYLE100 : Περιουσία όλων μας, το ανοιχτό, δραστήριο Γεωπάρκο Σητείας(βιντεο)

 

Σημασία, πάνω από όλα  έχει πως ο κόσμος αγαπά το Γεωπάρκο, λέει ο Βαγγέλης Περάκης, τονίζοντας κάτι που αποδεικνύεται, ευτυχώς, συνεχώς,  στην πράξη: Πώς το Γεωπάρκο δεν αφορά μια κλειστή ομάδα ανθρώπων που συζητούν πετρώματα , βιοποικιλότητας κλπ. ,αλλά  όλους μας. Το ξέρουν καλά οι κάτοικοι των κοινοτήτων γύρω του  το ξέρουμε και εμείς και το μαθαίνουμε όλο και  καλύτερα, μέσα από τις δράσεις   πρωτοβουλίες , διοργανώσεις του.

Ο Συντονιστής Γεωπάρκου Σητείας Βαγγέλης Περάκης ήρθε στην εκπομπή του STYLE100  “Τελεία” σήμερα,    μια τέτοια στιγμή, αφού σήμερα και παρά την πανδημία, με τη  τήρηση πάντως όλων των υγειονομικών  μέτρων, ξεκίνησε το Summer Camp, με λιγότερους συμμετέχοντες από ό τι αρχικά είχε προγραμματιστεί λόγω του κορονοιού, αλλά το σημαντικό είναι πως γίνεται, με το Γεωπάρκο Σητείας να αποδεικνύει πως επιμένει να είναι δραστήριο και ζωντανό, και να επικοινωνείται με αυτά τα χαρακτηριστικά, μαζί με την απαράμιλλη φυσική του ομορφιά σε θάλασσα και βουνό.

Κέντρο που κτυπά η καρδιά του,  είναι το Καρύδι και από εκεί διαχέονται οι εκδηλώσεις του Γεωπάρκου και στις υπόλοιπες κοινότητες.

Εκεί, απόψε, θα γίνει η πρώτη προβολή της ταινίας που ετοίμασε για το Γεωπάρκο ο Νάσος Ζαγκότης, μια ακόμα πρωτοβουλία, που ανάλογα των εξελίξεων με την πανδημία, θα εμπλουτιστεί με πολλές ακόμα εκδηλώσεις μέσα στο καλοκαίρι.

Με τον Βαγγέλη Περάκη, που πάνω από μια δεκαετία ασχολείται με την πολύ σοβαρή υπόθεση του Γεωπάρκου ,πολύ σοβαρά και ο ίδιος ,μιλήσαμε για τα προβλήματα, τις ΑΠΕ, τα περίεργα δημοσιεύματα  που χρησιμοποιούν διαστρεβλωμένα  το Γεωπάρκο για να στηρίξουν την άποψη πως ο ΒΟΑΚ δεν πρέπει να φτάσει στην Σητεία, και πολλά άλλα.

Μπορείτε  να ακούσετε την συζήτηση με τον Βαγγέλη Περάκη, στο βίντεο που ακολουθεί.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα