Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑ''Γράμματα στο Θεό" από τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής και την Ειρήνη Δερμιτζάκη,...

”Γράμματα στο Θεό” από τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής και την Ειρήνη Δερμιτζάκη, σε μια σχέση που επισημοποιείται(βιντεο-φωτο)

 

Μια σχέση επισημοποιείται και αποκτά σταθερότητα στην παρουσία της και στο παραγόμενο πολιτιστικό προϊόν.

Είναι η σχέση της σημαντικής συγγραφέως-σκηνοθέτριας Ειρήνης Δερμιτζάκη με τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Σητείας, που τολμά να ανοίξει τα σύνορα και τα όρια της θεατρικής πράξης, με την καινοτομία που φέρνει η Σητειακή δημιουργός Ειρήνη Δερμιτζάκη, στην επιλογή, την ανάγνωση, την απόδοση, τη σκηνοθετική παρουσίαση ενός έργου.

Καλά νέα για την πόλη, καλά νέα και για την Ειρήνη Δερμιτζάκη όμως, που παραβρέθηκε στην παρουσίαση της παράστασης στον τύπο, δηλώνοντας πως είναι σημαντικό για εκείνη να μπορεί να απευθύνεται στο κοινό της πόλης της και να έχει μαζί με την πολυσχιδή της δραστηριότητά στο κέντρο μια βάση και εδώ.

Μαζί με όλους εμάς, ιδιαίτερη ικανοποίηση εκφράζει φυσικά και ο ΣΦΜ, με την Αριστέα Κακουράκη, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, να μας ανακοινώνει, με πλατύ χαμόγελο, πως έχει ήδη κλειστεί η επόμενη συνεργασία Συλλόγου-Δερμιτζάκη, για τον επόμενο χειμώνα. Ας πάμε όμως σε αυτά που έρχονται σε λίγες μέρες.

‘Όσκαρ, γράμμα στο Θεό”

Στις 22,23 ,27,28Δεκεμβρίου και  3, 4 Ιανουαρίου, ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής παρουσιάζει στο Πολύκεντρο την παράσταση «Όσκαρ, γράμμα στο Θεό» βασισμένο στο μυθιστόρημα του Εμμανουέλ Σμιτ «Αγαπητέ Θεέ».

Έργο ελπίδας , μέσα από την δύσκολη περίοδο ασθένειας που περνά ένα παιδί, ο Όσκαρ(Αριστέα Κακουράκη), στο νοσοκομείο, μια ασθένεια από την οποία θα καταλήξει έχοντας όμως προλάβει να ζήσει μες στην αισιοδοξία, δίνοντας και παίρνοντας μαθήματα ζωής, στην συντροφιά του με τη νοσηλεύτρια Ρόουζ (Βέρα Περάκη), μια γυναίκα σταθερά στο πλευρό του αλλά και εκείνος, στο δικό της.

Μαζί στη σκηνή, ο Γιώργος Βασιλειάδης και η Ράνια Φραγκούλη.

Λέει η Ειρήνη Δερμιτζάκη:

Η διασκευή έγινε από μένα γιατί το έργο είναι μυθιστόρημα. Οπότε πρέπει να γίνει πιο θεατρική  η γλώσσα του κειμένου.

Είναι ένας μονόλογος  και για να σπάσει αυτή η μονοτονία του μονολόγου, αποφασίσαμε ότι είναι καλύτερα να διασκευαστεί και οι ρόλοι τους οποίους τους αφηγείται στα γράμματα που στέλνει στον Θεό να ζωντανέψουν. Τα περιστατικά αυτά ζωντανεύουν, αντί να είναι ένας ατελείωτος μονόλογος»

Η παράσταση απευθύνετε σε παιδιά και μεγάλους.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα