Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΣΤΑΘΜΟΣΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΓ. Ζερβάκης για την αυριανή κινητοποίηση: Δεν θα επιτρέψουμε νέες εγκαταστάσεις ΒΑΠΕ,...

Γ. Ζερβάκης για την αυριανή κινητοποίηση: Δεν θα επιτρέψουμε νέες εγκαταστάσεις ΒΑΠΕ, δώσαμε ο τι είχαμε να δώσουμε (βίντεο)

Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε όπως μπορούμε, δηλώνει ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, αναφερόμενος στην αυριανή κινητοποίηση  κατά των εγκαταστάσεων ΒΑΠΕ στην περιοχή, στα πλαίσια του υβριδικού Αμαρίου και εμφανιζόμενος κάθετα αντίθετος σε αυτήν την προοπτική.

«Δεν θα το επιτρέψουμε», είπε, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την παρέμβαση  της διυπουργικής επιτροπής υπέρ τέτοιων εγκαταστάσεων, την στιγμή που βρισκόμαστε σε αναμονή της απόφασης του ΣτΕ μετά την προσφυγή του Δήμου και της Πρωτοβουλίας Πολιτών.

«Αύριο είναι μια μεγάλη μέρα»

Η αυριανή, είναι μια μεγάλη μέρα, είπε ο Γιώργος Ζερβάκης αναφερόμενος στην κινητοποίηση, εκτιμώντας πως θα είναι μαζική και θα στείλει το μήνυμα, πως όποιος σχεδιασμός προωθείται, χωρίς να έχει την σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών,  «είναι αδύνατον να προχωρήσει».

Μεγάλη μέρα και γιατί, οι κάτοικοι μαζί με τον Δήμο θα αποδείξουν πως σέβονται τις αποφάσεις των θεσμικών  συλλογικών οργάνων , για ένα θέμα που ταλανίζει την περιοχή, και θα  συνεχίσει να την απασχολεί για χρόνια, όπως εκτίμησε.

Οι αποφάσεις  είναι όλης της κοινωνίας, δεν είναι μόνο  του δημάρχου και των  δημοτικών συμβουλίων, και πρέπει να δείξουμε άπαξ δια παντός, πως είναι σοβαρές αποφάσεις.

Πολύ περισσότερο, που η περιοχή της Σητείας έχει αποδώσει στο ενεργειακό κομμάτι, παραπάνω από αυτό που οφείλει,  σημείωσε.

Το  δημοψήφισμα,  ο ΟΑΚ και η Περιφέρεια.

 

Ο Δήμος, έχει αποδείξει τον σεβασμό του  στο περιβάλλον, τον  σεβασμό στο πολιτιστικό παρελθόν, και στην καθημερινότητα των δημοτών, είπε ο Γιώργος Ζερβάκης, που δεν απέκλεισε κατηγορηματικά  το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος για το θέμα, αλλά είπε πως είναι κάτι που δεν έχει τύχει επεξεργασίας και   εκτίμησε πως είναι μια διαδικασία δύσκολη για να πραγματοποιηθεί αυτήν την περίοδο.

Για την στάση του Οργανισμού  Ανάπτυξης Κρήτης, που είναι θετικός στις εγκαταστάσεις,  είπε πως είναι ένα όργανο που εξυπηρετεί τους σκοπούς της εκάστοτε κυβέρνησης. Πιθανώς  να έχει  πολιτικές  εντολές, είπε.

Όσο για την Περιφέρεια, δεν έχει ζητηθεί να τοποθετηθεί εκ νέου, μετά την απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος κατά της εγκατάστασης , απάντησε σε σχετική ερώτηση.

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα