Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΔεν προκάλεσε ζημιές η πυρκαγιά στα Αχλάδια , λέει ο Παύλος Καπετανάκης...

Δεν προκάλεσε ζημιές η πυρκαγιά στα Αχλάδια , λέει ο Παύλος Καπετανάκης στον STYLE 100

Υπό έλεγχο τέθηκε τα ξημερώματα, περίπου στις 6πμ η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στα Αχλάδια, μετά απο συντονισμένες προσπάθειες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας, με δυνάμεις απο Αγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και  Ηράκλειο να ενισχύουν και να βρίσκονται σε ετοιμότητα για πιθανή περαιτέρω κινητοποίηση. Συνέδραμε ο Δήμος Σητείας με την υδροφόρα του και βοήθησαν πολίτες που έσπευσαν στην περιοχή.

Αυτά δήλωσε στον STYLE 100 ο προιστάμενος  του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας, Αντιπύραρχος Παύλος Καπετανάκης, που σημείωσε πως δεν προκλήθηκαν ζημιές σε ελαιόδεντρα και στις μέλισσες.

 

Ο Παύλος Καπετανάκης, είπε συγκεκριμένα :

Eίχε χαμηλή  βλάστηση και για καλή  μας τύχη δεν είχε αέρα στην πρώτη φάση της φωτιάς.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση από τις δυνάμεις της Σητείας και σε δεύτερη φάση Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου.

Πεζοπόρο τμήμα από την ΕΔΕΑΚ για να προσεγγίσουν τις δύσκολες εστίες. Ζητήθηκε η συνδρομή πεζοπόρου τμήματος από το Ηράκλειο και μάλιστα από το κέντρο είχε ζητηθεί η ενίσχυση της  περιοχής από πυροσβεστικές δυνάμεις από τον Αγιο Νικόλαο και από Ιεράπετρα αλλά και από άλλες υπηρεσίες του Νομού Ηρακλείου.

Ευτυχώς μετά από μια συγκεκριμένη ώρα δεν χρειάστηκε να παρουσιαστούν όλα τα οχήματα καθώς οι εστίες και τα μέτωπα είχαν περιοριστεί και ουσιαστικά η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 6 το πρωί και φυσικά δεν υπήρξε πρόβλημα ούτε σε ελαιόδεντρα αλλά ούτε σε μέλισσες.

Να πούμε ότι βοήθησε και ο Δήμος με την υδροφόρα αλλά και οι πολίτες με τα βυτία τους για την κατάσβεση της φωτιάς.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα