Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΔημοτική Παράταξη “ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ”:Το αεροδρόμιο Σητείας είναι το σημαντικότερο έργο της...

Δημοτική Παράταξη “ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ”:Το αεροδρόμιο Σητείας είναι το σημαντικότερο έργο της Ανατολικής Κρήτης και η συμβολή του στην τοπική οικονομία τεράστια.

Προς

Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας Κον Μεραμβελλιωτάκη

 

Κε Πρόεδρε

Όπως γνωρίζετε, στη σύμβαση παραχώρησης στη ΤΕΡΝΑ και στην Ινδική GMR για τη κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, υπάρχει ο απεχθής όρος για το Δήμο Σητείας  ότι σε περίπτωση “επέκτασης η αναβάθμισης του αεροδρομίου Σητείας ”, η Εταιρεία θα ζητήσει αποζημίωση από το Δημόσιο.

Είναι αντιληπτό ότι ένας τέτοιος εκβιαστικός όρος κρατάει σε ομηρεία την ανάπτυξη του τόπου μας, αποτελεί τροχοπέδη στην ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου μας και δυναμιτίζει την προοπτική εκδήλωσης επενδυτικού ενδιαφέροντος από ιδιώτη, που ίσως αποτελεί τη μόνη λύση αναβάθμισης και αξιοποίησης.

Το αεροδρόμιο Σητείας είναι το σημαντικότερο έργο της Ανατολικής Κρήτης και η συμβολή του στην τοπική οικονομία τεράστια. Όμως είναι προφανές ότι το έργο αυτό απαξιώνεται από τη Κυβέρνηση αφού από τη μια μεριά αρνείται την διασύνδεσή του με το Βόρειο Οδικό Άξονα και από την άλλη το Υπερταμείο (εκεί έχει μεταφερθεί όλη η δημόσια περιουσία)) θεωρεί ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο Σητείας είναι ανύπαρκτο και μας κατατάσσει στη τελευταία κατηγορία για την αξιοποίησή του.

Η παράταξή μας θεωρεί ότι καταγράφεται  αδικαιολόγητος εφησυχασμός, αδικαιολόγητη αδράνεια  από όλους μας, κυρίως όμως από τη Δημοτική Αρχή που έχει και την ευθύνη της διαχείρισης των θεμάτων που απασχολούν τη Δήμο μας. Πρέπει μέσω της νομικής οδού η άλλων πολιτικών χειρισμών  να αναδείξουμε το θέμα και να διεκδικήσουμε ως Δήμος το αυτονόητο, να γίνει δηλαδή διαγραφή του εκβιαστικού όρου από τη σύμβαση παραχώρησης.

Κε Πρόεδρε

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος θεωρούμε ότι πρέπει να οριστεί ένα μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο στο άμεσο μέλλον.

Σητεία 18/6/2021

Δημοτική Παράταξη

“ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ”

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα