Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ             Ανταπαντητικά γράφει: ο...

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ             Ανταπαντητικά γράφει: ο Γιώργος Αλεβίζος προς κ. Καραμανωλάκη – Δημοτικό Σύμβουλο Σητείας.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ

ΣΗΤΕΙΑΣ

 

Ανταπαντητικά γράφει: ο Γιώργος Αλεβίζος προς κ. Καραμανωλάκη – Δημοτικό Σύμβουλο Σητείας.

 

Αγαπητέ κ. Νίκο Καραμανωλάκη,

 

Ουδέποτε αμφισβήτησα την εντιμότητα και τις καλές προθέσεις όλων των Δημοτικών Συμβούλων γενικώς του Δήμου Σητείας.

Αντίθετος στον Βιτσεντζο-Κορναρικό στίχο «…Δεν το κατέχεις φυσικό στον άνθρωπ’ ότι γίνει, πάντα να παίρνει το κακό και το καλό ν’ αφήνει;» Προτιμώ να εκθειάζω (έστω και με κατ’ εσέ «άκομψο» τρόπο) την κάθε καλή για τον τόπο μας ενέργεια.

Όπως στο παρελθόν συνέβη με τους Δημοτικούς Συμβούλους Νίκο Κοζυράκη, Μανώλη Τσιφετάκη, Ελένη Πλατανάκη, Γιάννη Παπαδάκη (επιτυχής κίνηση ο κυκλοφοριακός δακτύλιος έξω από το Ξενοδοχείο Βάι),με την Υπηρεσία Καθαριότητας και τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, με την σημερινή Υπηρεσία Πρασίνου, που καλαίσθητα εξωράισε περιοχές εντός της πόλης μας. Στον καλό λόγο είμαστε χουβαρντάδες.

Ο αρχαίος τραγωδός στον «Προμηθέα Δεσμώτη» λέει: Από αρχαιοτάτων χρόνων οι άνθρωποι δεν είναι κακοί. Δεν σε θέλουν όμως να υπερέχεις, θέλουν να σε βλέπουν εξίσου. Αν τους υπερβείς καθ’ ύψος. Έστω και κατά ένα κεφάλι. Τότε θα αισθανθείς χιλιάδες χέρια να σε τραβούν προς τα κάτω. Να σε ισοπεδώσουν. Ώστε εσύ να μην υπερέχεις.

 

Κε Καραμανωλάκη, όπως γνωρίζεις, ως απλός πολίτης δεν παρευρισκόμουν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας. Άρα δεν έχω γνώση, να ανταπαντήσω στους ισχυρισμούς και τα επιχειρήματά σου για την επιλογή του ανάδοχου εργολάβου, σχετικά με την βελτίωση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού Σητείας.

Για να έχει δε ο αναγνώστης ολοκληρώμενη άποψη, θα πρέπει να ακουστεί και η άλλη πλευρά. Γιατί κατέληξε σε αυτή την επιλογή.

Και αν πράγματι υπήρξε αυτή η «σκανδαλώδης» οικονομική εκτροπή των 1,5 εκατ. ευρώ. Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση γιατί δεν την καταγγείλατε στην Αρμόδια Εποπτεύουσα Ελεγκτική Αρχή;

Κε Καραμανωλάκη θα έχετε κι εσείς διαπιστώσει ότι οι προβληματιζόμενοι και όχι… προβληματικοί δημότες έχουμε απηυδήσει με τους επαναλαμβανόμενους στα Δημοτικά Συμβούλια διαξιφισμούς. Οι οποίοι, ακόμη και από κουτσομπολίστικη αναγνωστική διάθεση έχουν κουράσει.

Όλοι οι δημότες που προανέφερα πρωτίστως ενδιαφερόμαστε για την βελτίωση της καθημερινότητάς μας και την ανάπτυξη της περιοχής.

Κατά γενική παραδοχή την τελευταία 4ετία:

Ολόκληρη η πόλη έχει επαρκή ομοιόχρωμο, αδιάκοπο δημοτικό φωτισμό (αν ήταν δε από δημοτικές ανεμογεννήτριες το κόστος ρεύματος θα είχε ελαχιστοποιηθεί.

Στις εκτός Σχεδίου Πόλης περιοχές. Στους αγροτικούς, δημοτικούς δρόμους. Όπως στην περιοχή που κατοικώ τα καλοκαίρια. Οι νυχτερινοί διαβάτες κάθε ηλικίας, πεζοί και εποχούμενοι, οδοιπορούν αισθανόμενοι πιο ασφαλείς. Χάρη στον επαρκή και αδιάκοπτο νυχτερινό δημόσιου ηλεκτροφωτισμό. Στην περιοχή μου δεν έχω συναντήσει στύλο με σβηστό γλόμπο.

Συμφωνώ απόλυτα, ότι μια δυναμική παραγωγική Δημοτική Αρχή απέναντί της χρειάζεται μια εξίσου ισχυρή Αντιπολίτευση. Ελεγκτική. Ουσιώδη και όχι μηδενιστική. Όπως έχουμε ακούσει στην Εθνο-Βουλή από εκπροσώπους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης:

  • Είμαστε προοδευτική δύναμη… Είμαστε δύναμη… μηδενισμού και καταστολής (εκ Κινήματος μεταγραφείσα βορειοελλαδίτισσα βουλευτής)
  • Η κανονικότητα στην πραγματικότητα ποτέ… δεν είναι ευκαιρία για την Αριστερά (πρωτοκλασάτη, φέρελπις, πρώην υπουργός και νυν τομεάρχης).
  • Η άμυνα της Χώρας…. δεν είναι αυτοσκοπός (εκ του συγγενικού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος Άμυνας).

Αυτού του είδους η αντιπολίτευση απομακρύνει συνετούς ψηφοφόρους. Δεν προσελκύει. Το έφερα ως παράδειγμα.

Αυτήν την εποχή κε Καραμανωλάκη, ενώ άλλες περιοχές της Κρήτης «βουλιάζουν» από τουρισμό. Εμείς στη Σητεία κλαίμε για την άδικη μοίρα μας.

  • Λιμένα έχουμε. Καράβια δεν βλέπουμε.
  • Αεροδρόμιο έχουμε. Τουρισμό δεν έχουμε.
  • «Μαρίνα» έχουμε. Κότερα δεν έρχονται. Στη «Μαρίνα» Αγ. Νικολάου περιμένουν σειρά για να πάρουν θέση (άνοιξε και η όρεξη του ΤΑΙΠΕΔ).
  • Προκλητικές γεωφυσικές ομορφιές έχουμε. Γεωπάρκο, Ρίχτη, Φαράγγι Ζάκρου κ.ά. Όμως επισκέπτες έστω και του γιλιού, δεν καταφθάνουν.

Αφού δεν υπάρχουν που την κεφαλή κλίνε. Δηλαδή καταλύματα. Δηλαδή ξενοδοχεία. Γιατί να έλθουν;

Τις πταίει; Μήπως κε Καραμανωλάκη μια επιτροπή από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις θα έπρεπε να βρει την αιτία; Να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της MINOAN GROUP (Τοπλού), ΙΩΑΝΝΟΥ (Κάβο Πλακή), ΙΚΤΙΝΟΣ (Φανερωμένη). Να ερευνηθεί γιατί πάγωσαν οι τουριστικές επενδύσεις. Ιδιαίτερα της ΙΚΤΙΝΟΣ που ήταν η πιο ώριμη; Και τι μέλλει γενέσθαι ώστε να επανακινηθεί το ενδιαφέρον τους; Εξ’ όσων γνωρίζουμε η περιοχή μας επικεντρώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον. Ποιος όμως είναι ο λόγος που το απωθεί.

Να δοθούν απαντήσεις. Γιατί πάγωσε η ένταξη στο Σχέδιο Πόλης της Παπούρας Σητείας. Όπου στο παλαιό Οινοποιείο της Ένωσης, σε συνένωση με τις προς πώληση γύρωθεν ιδιοκτησίες, δυνατόν να ανεγερθεί αξιόλογη Ξενοδοχειακή Μονάδα Πόλης.

Εξ όσων γνωρίζουμε το συγκεκριμένο ακίνητο είναι κατασχεμένο από Τράπεζα η οποία όπως και όλες οι Τράπεζες προσπαθούν να αποδεσμευθούν από τα προβληματικά για εκείνες ακίνητα.

Κε Καραμανωλάκη ειλικρινά σας υπόσχομαι εάν μελλοντοδημαρχεύσεται, η κάθε για το καλό του τόπου ενέργεια σας θα επαινεθεί όπως συνηθίζουμε.

 

Καλοπροαίρετα

 

Γιώργος Αλεβίζος

14-7-2022

 

Υ.Γ. Επί του ηλεκτροφωτισμού, ότι είχα να πω το είπα. Δεν θα επανέλθω, έστω και αν προκληθώ.

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα