Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήUncategorizedΕγκαίνια της καινοτόμου πρωτοβουλίας τεχνολογιών αιχμής του Πράσινου Ταμείου: "IRIS: GreenWitness"

Εγκαίνια της καινοτόμου πρωτοβουλίας τεχνολογιών αιχμής του Πράσινου Ταμείου: “IRIS: GreenWitness”

H περιβαλλοντική οργάνωση Green Project και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, σε συνεργασία με τον Δήμο Σητείας και το Γεωπάρκο της Σητείας,  έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στα εγκαίνια της καινοτόμου πρωτοβουλίας τεχνολογιών αιχμής του Πράσινου Ταμείου: “IRIS: GreenWitness”, που θα πραγματοποιηθεί  στις 14 Δεκεμβρίου 2022 στις 6 το απόγευμα στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, Πατριάρχη Βαρθολομαίου 9, στη Σητεία.

 

H μη κερδοσκοπική οργάνωση Green Project, σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και με την υποστήριξη του Πράσινου Ταμείου, παρουσιάζει στην Κρήτη, την καινοτόμο πρωτοβουλία της επιστήμης των πολιτών με τίτλο: IRIS: GreenWitness. Είναι το νέο εργαλείο app τεχνολογιών αιχμής για την κοινωνική ευαισθητοποίηση μέσω της τέχνης της περιβαλλοντικής φωτογραφίας. Απευθύνεται τόσο στους μόνιμους κατοίκους, όσο και στους επισκέπτες του νησιού.

 

Η πρωτοβουλία ξεκινά με την έκθεση 8 φωτογράφων της Green Project που μεταφέρουν την κραυγή αγωνίας των μνημείων της UNESCO στην Κρήτη, συγκεκριμένα των Γεωπάρκων της Σητείας και του Ψηλορείτη και του Αποθέματος Βιόσφαιρας της Σαμαριάς. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Σάκης Αγοραστός, Νικόλας Ζαχαρόπουλος, Ντιάνα Ζερβάκη, Γιώργος Καλδίρης, Λεοντίνη Λυμπρίτη, Μανόλης Πρινιανάκης, Γιάννης Τζώρτζης και Παναγιώτα Τσιοφύλα. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο Γιάννης Τζώρτζης.

 

 

Ο πρόεδρος του Δ.Ο.Κ.Α.Σ.

Κωνσταντίνος Λυμπερίου

 

 

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα