Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑ«ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Κ. ΛΙΝΑΣ ΜΕΝΔΩΝΗ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ.»

«ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Κ. ΛΙΝΑΣ ΜΕΝΔΩΝΗ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ.»

«ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Κ. ΛΙΝΑΣ ΜΕΝΔΩΝΗ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ.»

Καλωσορίζουμε την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη στο Λασίθι.

Σίγουρα θα ακούσουμε από την κ. Υπουργό ωραία και μεγάλα λόγια για τον πολιτισμό, την πολιτιστική κληρονομιά και τις αρχαιολογικές έρευνες – ανασκαφές στο νομό.

Πολιτισμός όμως δεν είναι:

  • Η τσιμεντοποίηση της Ακρόπολης
  • Η μεταφορά των αρχαίων ευρημάτων από τον σταθμό Βενιζέλου στο μετρό Θεσσαλονίκης
  • Η ανεπαρκής στήριξη των ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού κατά την διάρκεια της καραντίνας.
  • Η κάλυψη του «εκλεκτού» Δημήτρη Λιγνάδη, πρώην διορισμένου – κυβερνητικού καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Παρά την πρωτόδικη καταδίκη του για βιασμούς ανηλίκων σε 12 χρόνια κάθειρξη, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.

Η κ. Υπουργός είχε απλά μιλήσει αργοπορημένα για λάθος επιλογή, καθώς είπε, δεν «γνώριζε» και για αυτό εξαπατήθηκε. Παρόλα αυτά παραμένει στην θέση της!

  • Η αποδυνάμωση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, του τρόπου λειτουργίας των μουσείων και το ξήλωμα της δημόσια δομής τους με νομοσχέδιο που προτίθεται να φέρει στη βουλή (στις 31/8)  για τη μετατροπή των πέντε κορυφαίων μουσείων της χώρας (Εθνικό Αρχαιολογικό, Βυζαντινό και Χριστιανικό, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και Αρχαιολογικό Ηρακλείου) σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.        

 

Πολιτισμός δεν είναι για την Σητεία:

  • Η εγκατάλειψη σημαντικών αρχαιολογικών χώρων στην περιοχή, όπως στην κάτω Ζάκρο λόγω και της ανεπαρκούς προβολής από τους αρμόδιους φορείς.
  • Η μεγάλη καθυστέρηση στην συνέχιση των ανασκαφικών έργων του ασύλητου Μινωικού Νεκροταφείου στον Πετρά Σητείας, λόγω προβλημάτων πρόσβασης στο χώρο της ανασκαφής.

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα