Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ :Επιστολή του Ν. Καραμανωλάκη στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ :Επιστολή του Ν. Καραμανωλάκη στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ

Προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ  Κον Συλιγαρδάκη Σταύρο Κε Πρόεδρε Κατ’ αρχήν εύχομαι χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε σας, στο ΔΣ και σε όλους τους εργαζόμενους τησ ΔΕΥΑΣ. Πρέπει όμως επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους μας να θέσω υπ΄ όψιν σας το εξής πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Εδώ και δύο μήνες η ΔΕΥΑΣ – με εντολή του Δημάρχου όπως

μάθαμε- έχει σταματήσει να κοινοποιεί στην Επιτροπή Υγείας του Δήμου Σητείας τα αποτελέσματα του ιικού φορτίου των λυμάτων που λαμβάνει από την Ιατρική Σχολή Κρήτης. Αυτό σημαίνει ότι η Επιτροπή δεν έχει πλέον καμμιά πρωτογενή ενημέρωση, τη στιγμή μάλιστα που η πανδημία ανθεί και η μετάλλαξη « Όμικρον» καλπάζει.

Να θυμίσω κε Πρόεδρε ότι η Επιτροπή έχει μέλη της έμπειρους υγειονομικούς και τόλμησε σε εποχές που ανθούσε ιδιαίτερα το αντιεμβολιαστικό κίνημα, να καλεί με δελτία τύπου τους πολίτες να συμμορφωθούν με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Να θυμίσω επίσης ότι ενώ η πανδημία έχει επισκιάσει τα πάντα, η Επιτροπή στη κυριολεξία «ξέθαψε» πολύ σημαντικά θέμα που αφορούν τη δημόσια υγεία όπως την αναγκαιότητα διερεύνησης των επιπτώσεων των φυτοφαρμάκων στον πληθυσμό και στο περιβάλλον, τα Πολυδύναμα Ιατρεία Μακρύ Γιαλού και Τουρλωτής που έχουν κολλήσει εδώ και μια δεκαετία, την ένταξη του Δήμου μας στο Δίκτυο Υγιών Πόλεων, κατέθεσε στο Δήμο  μελέτη επέκτασης του Δικτύου Απινιδωτών, το Αυτοδιοίκητο του Νοσοκομείου κ.α.

Μάλιστα, όλα αυτά τα θέματα έχουν προωθηθεί ήδη στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην Περιφέρεια, στην 7-ΥΠΕ αλλά και στον συντοπίτη μας υπουργό.

Επομένως ,εν κατακλείδι, η προσφορά όλων όσων εμπλέκονται σε θέματα δημόσιας υγείας, πόσο μάλλον της Επιτροπής Υγείας του Δήμου μας κρίνεται απαραίτητη.

Η στάση του Δημάρχου στη παρούσα φάση  δεν είναι μόνο ακατανόητη είναι και επικίνδυνη.

Από τη μια μεριά έχει μπλοκάρει όλες τις αποφάσεις  της Επιτροπής Υγείας που μάλιστα ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο και από την άλλη διακόπτει -τηλεφωνικά- την ενημέρωση της Επιτροπής, θέλοντας προφανώς να μονοπωλήσει επικοινωνιακά την πανδημία.

Κε Πρόεδρε, η ΔΕΥΑΣ είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και διοικείται από  διοικητικό συμβούλιο που έχει ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Σας ζητώ λοιπόν να αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και η ΔΕΥΑΣ να κάνει το αυτονόητο. Να συνεχίσει δηλαδή  να κοινοποιεί στην Επιτροπή Υγείας  τα αποτελέσματα της ανάλυσης του ιικού φορτίου των λυμάτων του Δήμου μας. Περιμένω λοιπόν τις δικές σας ενέργειες.

 

Σητεία 29/12/2021

 

Ο πρόεδρος

 

Νίκος Καραμανωλάκης

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα