Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΗ επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σοφίας Ζαχαράκη στην Ι. Μονή Τοπλού...

Η επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σοφίας Ζαχαράκη στην Ι. Μονή Τοπλού & Τα Βραβευμένα Προϊόντα “Toplou Monastery”

Η επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Ζαχαράκη Σοφίας στην Ι. Μ. Τοπλού & Τα Βραβευμένα Προϊόντα Toplou Monastery

 

Στην Ι. Μονή Τοπλού βρέθηκαν την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021, η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη και ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, στα πλαίσια δράσεων για την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού και επ’ ευκαιρίας των σημαντικών βραβεύσεων που πέτυχαν το 2021 οι Εταιρείες που εδρεύουν στην Ι. Μονή Τοπλού, Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε. και Κτήμα Τοπλού Α.Ε. σε διαγωνισμούς ελαιολάδου και κρασιών αντίστοιχα. Την Υφυπουργό κα. Ζαχαράκη και τους υπόλοιπους καλεσμένους υποδέχτηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπ. & Σητείας κ. Κύριλλος, ο Ηγούμενος της Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και ο Πανοσιώτατος Προηγούμενος Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης.

Η Υφυπουργός κα. Ζαχαράκη, αρχικά ξεναγήθηκε στην Ιστορική Μονή Τοπλού από τον Ηγούμενο Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη, ο οποίος την ενημέρωσε αναλυτικά για την ιστορία της Μονής, το έργο της στον τομέα της βιολογικής καλλιέργειας, παραγωγής, ανάδειξης και προώθησης των τοπικών προϊόντων, καθώς και για τον κόσμο που απασχολείται σε αυτές τις δραστηριότητες. Στη συνέχεια, ο Προηγούμενος Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης ξενάγησε την υφυπουργό στο Καθολικό της Μονής και τους μουσειακούς χώρους που διαθέτει.

Ακολούθησε γευσιγνωσία ελαιολάδου και κρασιού στο παραδοσιακό καφενείο της Μονής. Εκεί η κα. Ζαχαράκη και οι υπόλοιποι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα βιολογικής καλλιέργειας που παράγονται στην Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε., καθώς και γευστικούς συνδυασμούς των φημισμένων βιολογικών κρασιών που παράγει το Κτήμα της Μονής, μαζί με τοπικά εδέσματα.

Ιδιαίτερη εντύπωση στους φιλοξενούμενους έκανε το πλούσιο σε πολυφαινόλες και διατροφικά χαρακτηριστικά Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο premium κατηγορίας «Θείον Έλαιον», που το 2021 βραβεύτηκε με Ασημένιο Βραβείο στον διαγωνισμό του Παγκόσμιου Κέντρου Ελιάς για την Υγεία, αλλά και το Βιολογικό Αγουρέλαιο «Τρεις Δεκαετίες» το οποίο βραβεύτηκε με Χρυσό Μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Dubai Olive Oil Competition 2021 – Early Harvest, καθώς επίσης και στον Διαγωνισμό του Παγκόσμιου Κέντρου Ελιάς για την Υγεία όπου έλαβε Χάλκινο Βραβείο.

Στον κατάλογο των διακρίσεων της BioSitia για το 2021, επίσης, ανήκει η βράβευση στον Διεθνή Διαγωνισμό Berlin Global Olive Oil Awards, για τα προϊόντα “Toplou Monastery” Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο και “Toplou Monastery” Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου Κρήτης, όπου έλαβαν Ασημένιο και Χάλκινο Βραβείο αντίστοιχα. Ενώ στον 6ο Διαγωνισμό IOOC KOTINOS 2021, η Εταιρεία κατάφερε να αποσπάσει Έπαινο για το προϊόν “Toplou Monastery” Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Βιολογικής καλλιέργειας.

Η Υφυπουργός κα. Ζαχαράκη και οι υπόλοιποι καλεσμένοι αποχώρησαν ενθουσιασμένοι, τόσο από την ποιοτική υπεροχή των βραβευμένων προϊόντων μας, όσο και από τη φιλοξενία και τους γευστικούς συνδυασμούς κρασιών και εδεσμάτων που απόλαυσαν, δίνοντας το μήνυμα για τη συνέχιση της δυναμικής πορείας των προϊόντων μας και την ένταξή τους στην  καμπάνια του Υπουργείου για τον γαστρονομικό τουρισμό.

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα