Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΕπιτροπή για Οδικά Δίκτυα: Για την αυριανή επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη...

Επιτροπή για Οδικά Δίκτυα: Για την αυριανή επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά.

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ Κατά την επίσκεψή σας στη Κρήτη, όπως έχουμε ενημερωθεί, θα προβείτε σε ανακοινώσεις σχετικά με τον τελικό σχεδιασμό του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Γνωρίζουμε ότι ως Κρητικός έχετε τοποθετήσει πολύ ψηλά στην ατζέντα το συγκεκριμένο έργο, ένα έργο πνοής που έχει ανάγκη και δικαιούται το νησί μας αφού σε όλη την ελληνική επικράτεια έχουν ήδη ολοκληρωθεί αντίστοιχα έργα.

Επίσης, να σας θυμίσουμε, ότι έχετε δεσμευτεί προσωπικά και κατ’

επανάληψη, ότι ο ΒΟΑΚ είναι ένα έργο ενιαίο από τη Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία. Ως εκ’ τούτου θεωρούμε ότι είναι στο αέρα δηλώσεις μελών της κυβέρνησής σας και διαφόρων υπηρεσιακών παραγόντων που έρχονται σε αντίθεση με τις προσωπικές σας δεσμεύσεις.

Εμείς, ως Δήμος Σητείας αλλά και ως Λασίθι γενικότερα, θεωρούμε αυτονόητο ότι ο νέος ΒΟΑΚ που θα “αποκαλύψετε” αύριο στα Χανιά, θα προσφέρει ισόρροπη ανάπτυξη, θα ενώσει και δεν θα διχοτομήσει.

Προς αυτή τη κατεύθυνση θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1)Στο νομό Λασιθίου, τα έργα που προβλέπονται (Καλό Χωριό-Γέφυρα φρουτζή, Γέφυρα Φρουζή-Καβούσι και Καβούσι-Αυχήν Αγκαθιάς) είναι ιδιαίτερα ώριμα μελετητικά, σε σχέση με τα περισσότερα τμήματα του ΒΟΑΚ που σχεδιάζονται 2)Η προσφυγή στο ΣτΕ της κοινότητας Καβουσίου κατά της ΜΠΕ του έργου Καβούσι-Αυχήν Αγκαθιάς, ενός έργου που έχει πάρει όλες τις εγκρίσεις, δεν μπορεί να αποτελεί τροχοπέδη για ένα τόσο σπουδαίο έργο  ούτε βέβαια και άλλοθι για καμμιά κυβέρνηση. Σημειωτέον, η προσφυγή αυτή  είναι προφανές ότι δεν θα ευδοκιμήσει αφού στρέφεται κατά  προγενέστερης απόφασης (της 15/2020) του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιεράπετρας.

3)Ένας σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος θα απογειώσει τη πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου μας αλλά και του Λασιθίου γενικότερα αφού θα αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό οι υφιστάμενες υποδομές , αεροδρόμιο και λιμάνι. Αυτό είναι προφανές ότι θα συμβάλλει στην ενίσχυση του ΑΕΠ της χώρας. Άρα, είναι πολύ λογικό να ξεκινήσει ο ΒΟΑΚ από τη Σητεία που δεν έχει χτυπήσει «ταβάνι» στην ανάπτυξη, αντιθέτως οι προοπτικές ανάπτυξης είναι τεράστιες.

Κε Πρωθυπουργέ

θεωρούμε ότι θα σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, θα αγνοήσετε τις φωνές που διαιρούν και θα εξαγγείλετε ένα νέο ΒΟΑΚ που θα ενώσει και θα απογειώσει την ανάπτυξη του νησιού μας.

Σητεία 28/5/2021

Επιτροπή για Οδικά Δίκτυα

Σητείας

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα