Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΗ Ζαφειρία Τσιρακάκη μιλά για την "επιστροφή" της ως χορογράφος με την...

Η Ζαφειρία Τσιρακάκη μιλά για την “επιστροφή” της ως χορογράφος με την ομάδα Quo Vadis και το “The Show” στην Σητεία(ηχητικό)

Ο χορός είναι υπόθεση ψυχής. Και υπόθεση ζωής. Μια σοβαρή επιλογή που χρειάζεται διαρκώς δουλειά και προσπάθεια μέχρι να φτάσει να φανεί η δουλειά στην σκηνή.

Η σκηνή, είναι το Πολύκεντρο, που την επόμενη εβδομάδα, στις 4 και 5 Δεκέμβρη, υποδέχεται το σχήμα Quo Vadis και την χορογράφο Ζαφειρία Τσιρακάκη, που επιστρέφει στην πόλη που μεγάλωσε, πρώτη φορά με την επαγγελματική της ιδιότητα, για να παρουσιάσει την πρωτότυπη παράσταση «The show»-a real time creation.

Την Ζαφειρία Τσιρακάκη φιλοξένησε σήμερα ο STYLE 100 στην εκπομπή «Τελεία» σε μια συζήτηση για την παράσταση αλλά και την δική της προσωπική διαδρομή, στις σπουδές της εκτός και εντός της σημερινής της επαγγελματικής ιδιότητας, μέχρι να  φτάσει εδώ.

Ολόκληρη η συζήτηση, στο βίντεο.

Με σεμνότητα αλλά και συνείδηση για τις δυσκολίες της χορευτικής τέχνης στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην περίεργη περίοδο που διανύουμε λόγω της κοινωνικής αποστασιοποίησης που έφερε μαζί της η πανδημία, η Ζαφειρία Τσιρακάκη, μας προϊδέασε στον κόσμο του «The Show». Μια παράσταση που ποτέ δεν είναι ίδια με την προηγούμενη και δεν μπορεί να είναι αφού, δημιουργείται επί σκηνής, με το κοινό να δίνει κατευθύνσεις, με διάμεσο τον ηθοποιό της παράστασης.
Μια ιδέα που έχει την αναφορά της, στην εποχή και την ανάγκη της επανασύνδεσης μας με τους δίπλα-αλλά πάνω από όλα είναι χορός. Και ο χορός συνδέεται με τα πολλά μυστικά  τοπία που έχει μέσα του ο καθένας και βρίσκει αυτόν τον τρόπο να τα εκφράσει.
Μια ευκαιρία να δούμε και να απολαύσουμε σύγχρονο χορό, από ένα παιδί της πόλης μας που κάθε φορά ,προσπαθεί να φτάσει κοντά στην εκπλήρωση των στόχων και  των επιδιώξεων της και που αυτές οι δυο παραστάσεις, καταλαβαίνουμε πως έχουν ένα παραπάνω ειδικό βάρος. Και για εκείνη και την ομάδα της και για μας.

Δημιουργός-Χορογράφος: Ζαφειρία Τσιρακάκη
Βοηθός χορογράφου: Βαρβάρα Μπαρδακά
Χορευτές: Μαρίνα Σασλή, Σοφία Πουχτού, Ορέστης Αλεξιάδης, Χρήστος Στα Μαρία, Νικόλας Χατζηβασιλειάδης
Ηθοποιός-Παρουσιαστής: Γιάννης Κουρμπάνης
Sound design / live performance with electronics: Βασίλης Γεωργακόπουλος
Φωτισμός / επιμέλεια video: Γιώργος Σιντόσης
Επιμέλεια φωτογραφιών και αφίσας: Ορέστης Αλεξιάδης
Παραγωγή Quo Vadis 2020

Για την διεξαγωγή της παράστασης θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που έχουν οριστεί για την διαδικασία από το υπουργείο υγείας και το υπουργείο πολιτισμού. Η χρήση της μάσκας για τους θεατές είναι υποχρεωτική για όλη την διάρκεια παραμονής τους στο χώρο του θεάτρου.

Επικοινωνήστε με τον STYLE 100 και κερδίστε διπλές προσκλήσεις για να παρακολουθήσετε την παράσταση , στα email

Style100@otenet.gr

Style100fm@gmail.com

Ή αφήστε μήνυμα, στα social media του σταθμού, στο Facebook.(Style100 FM) ή της εκπομπής (Τελεία)

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα