Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΘεμέλιος λίθος στο νέο δημαρχείο με αναφορά στην διαχρονικότητα και απουσίες(βιντεο-φωτο)

Θεμέλιος λίθος στο νέο δημαρχείο με αναφορά στην διαχρονικότητα και απουσίες(βιντεο-φωτο)

 

Την διαχρονικότητα και την συνέχεια στην τοπική αυτοδιοίκηση  θέλησαν να τονίσουν όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην  τελετή θεμελίωσης του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου, με τρεις διαδοχικές δημοτικές αρχές(Κουρουπάκης, Πατεράκης, Ζερβάκης) να έχουν  συμβάλλει στην σημερινή εξέλιξη που φέρνει πιο κοντά την υλοποίηση ενός εμβληματικού για την πόλη έργου, και πράγματι, υπήρξε  εκπροσώπηση από πρώην Δήμαρχο, υπήρξε όμως και μια  ηχηρή απουσία.

Ετσι, ο πρώην δήμαρχος Θοδωρής Πατεράκης, συμμετείχε στην τελετή, απουσίαζε όμως κάθε εκπροσώπηση από την παράταξη του Νίκου Κουρουπάκη. Κάτι που πρέπει να εκληφθεί όχι ως αντίδραση στην ευοίωνη εξέλιξη, αλλά στην ανακολουθία που χρεώνει η παράταξη «Επιστροφή Στο Μέλλον» στην σημερινή δημοτική αρχή που θέλησε έτσι να υπογραμμίσει την θέση της για  την αρχική, προεκλογική θέση Ζερβάκη, που όπως λέει, ήταν κατά του έργου ή, όπως έχει διευκρινιστεί από τον δήμαρχο, στην υλοποίηση του έργου στην συγκεκριμένη θέση.

Από την αντιπολίτευση παραβρέθηκε ακόμα ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Στο Αύριο» Νίκος Καραμανωλάκης.

Γ. Ζερβάκης :  Είναι η αρχή  μεγάλων έργων

Μετά την τελετή αγιασμού από τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλο που ευχήθηκε το έργο να τελειώσει στους προβλεπόμενους χρόνους και  να αποτελέσει «κόσμημα, αντάξιο της πόλης και των κατοίκων της», ο δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης μίλησε για ένα έργο που « πέρασε από πολλά κύματα, από τρεις δημοτικές αρχές για να μπορέσει να ολοκληρωθεί».

Κάτι που  δείχνει, όπως είπε,  όχι μόνο την συνέχεια που πρέπει να έχουν οι δημοτικές αρχές αλλά και τις παθογένειες που υπάρχουν στον δημόσιο τομέα που βάζουν εμπόδια στο να προχωρήσουν κάποια θέματα.

Όπως σημείωσε, η ευθύνη των αιρετών είναι μεγαλύτερη όταν χρειαστεί να παίρνουν  κάποιες αποφάσεις οι οποίες θα σηματοδοτήσουν τις επόμενες γενιές.

« Μια τέτοια απόφαση είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου δημαρχείου στην πόλη της Σητείας. Τα Δημαρχιακά  Μέγαρα είναι τα εμβληματικά κτίρια, σήμα κατατεθέν μιας πόλης, ο τόπος όπου ο δημότης θα περάσει πάρα πολλές φορές».

Ο δήμαρχος τόνισε πως η ανέγερση του μεγάρου σηματοδοτεί την αρχή μεγάλων έργων «που έχουμε  προγραμματίσει  και έχουν  μπει σε τροχιά υλοποίησης χρηματοδοτικής και μελετητικής».

Τριγωνικό Δημαρχιακό Μέγαρο

Ο Γιώργος Ζερβάκης έδωσε στοιχεία του έργου που συνολικά εκτείνεται σε 2,5 χιλιάδες τετραγώνισε μέτρα. Το κτίριο έχει τριγωνικό σχήμα.

Το υπόγειο, θα εξυπηρετεί τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις και θα χρησιμοποιείται και σαν αρχείο.

Στο μερικώς υπερυψωμένο ισόγειο υπάρχουν  δυο πλευρές. Στη μια, θα βρίσκονται οι διοικητικές υπηρεσίες , στην άλλη οι τεχνικές και άλλες υπηρεσίες του δήμου κι ένα πολύ μεγάλο αμφιθέατρο.Στον πρώτο όροφο, βρίσκονται οι χώροι των αντιδημάρχων , το γραφείο του δημάρχου , των δημοτικών συμβούλων  και ένα μικρό θεωρείο που θα λειτουργεί υποστηρικτικά το αμφιθέατρο.

 

Ο στόχος της ανάπτυξης της Σητείας 

  • Την συμβολή του νέου δημαρχείου στην ανάπτυξη της πόλης υπογράμμισε σε μήνυμα του που διάβασε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Μεραμβελιωτάκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Η Σητεία, έχει ξεχωριστή θέση στην ανάπτυξη της Κρήτης, σημείωσε, με αναφορά στην αναζήτησή ρεαλιστικών και βιώσιμων λύσεων. Υπογράμμισε ακόμα πως «η έναρξη των έργων μέσα στην δύσκολη συγκυρία, δείχνει πως ξέρουμε να παλεύουμε».

  • Το χρηματοδοτικό εργαλείο «Φιλόδημος» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προέταξε στην ομιλία του ο βουλευτής Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης. Όπως είπε, «για να εγκαινιαστεί η θεμελίωση υπάρχουν κάποια προαπαιτούμενα. Να υπάρχουν μελέτες, να εγκριθούν, να χρηματοδοτηθούν». Ο «Φιλόδημος», ένα φιλόδοξο πρόγραμμα συνέβαλε σε αυτό και έτυχε γενικής αποδοχής από την αυτοδιοίκηση.

Ο Μ. Θραψανιώτης  μίλησε για μια μεγάλη χρηματοδότηση για έργα στην περιοχή της Σητείας, από το συγκεκριμένο πρόγραμμα και το ΕΣΠΑ, στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Εκανε ακόμα ειδική αναφορά στον Θοδωρή Πατεράκη και την πολύ καλή συνεργασία επί δημαρχίας του. Όπως είπε, «χωρίς συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκηση με την  κεντρική εξουσία δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα».

  • Υπάρχει διαχρονικότητα και συνέχεια , για να φτάσουμε σήμερα εδώ πολλοί συνετέλεσαν σε χρονικό διάστημα  περισσότερο από δέκα  χρόνια, είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, μεταφέροντας και τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Ο αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε πως στο νομό , θα εξελιχθούν πάρα πολύ σημαντικά έργα  μέσα στο 2022  θα βάλουν  δυναμικά στην ανάπτυξη την περιοχή.

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Λασιθίου Γιώργος Τσιφετάκης και Γιάννης Ανδρουλάκης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μάρω Νικητάκη, ο Γιώργος Σμπώκος από την κατασκευαστική εταιρία που έχει αναλάβει την ολοκλήρωση του έργου κ.α

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http:https://style100fm.gr/

 

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα