Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΚινδύνεψε η ζωή ψαροντουφεκά από λεοντόψαρο στον Κουρεμένο

Κινδύνεψε η ζωή ψαροντουφεκά από λεοντόψαρο στον Κουρεμένο

Την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων προστασίας σε όλες τις υποβρύχιες δραστηριότητες ανέδειξε εμφατικά σοβαρό περιστατικό χτες, στην  ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Κουρεμένου, όταν 39χρονος ψαροντουφεκάς κινδύνευσε να χάσει την ζωή του μετά από κάρφωμα λεοντόψαρου, στην πιο σοβαρή καταγραφή τέτοιου επεισοδίου στον ελλαδικό χώρο, μέχρι σήμερα.

Στην διάρκεια της δραστηριότητας του, σε μια απότομη κίνηση ο 39χρονος χτύπησε λεοντοψαρο, που του κάρφωσε πέντε από τα τοξικά του αγκάθια, και ο άνθρωπος, αφού,  ευτυχώς, κατάφερε να ανεβεί στην βάρκα του, είχε άμεσες  σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του, με δύσπνοια, πονο  στην καρδιά, μερική παράλυση της αριστερής πλευράς.
Σε αυτήν την ιδιαίτερη σοβαρή κατάσταση του με την ζωή του να βρίσκεται σε κίνδυνο,  στάθηκε τυχερός, και αφού ο φίλος του που τον συνόδευε τον μετέφερε στην ακτή του Κουρεμένου και κλήθηκε ασθενοφόρο για την διακομιδή του στο Νοσοκομείο,  βρέθηκε λουόμενος να έχει στην κατοχή του αντισταμινικά χάπια. Του χορηγήθηκε άμεσα ένα από αυτά.
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σητείας χτες και έχοντας ξεπεράσει τον κίνδυνο, βρίσκεται πλέον στο σπίτι του.
Η ιδιαίτερη σοβαρότητα του περιστατικού, με δεδομένη την ύπαρξη μεγάλων πληθυσμών λεοντόψαρου στο νότιο  και ανατολικό  Αιγαίο και άλλων ειδών που κάνουν τελευταία την εμφάνιση τους,  υπογραμμίζουν την ανάγκη ληψης μέτρων από όλους  όσους  ασχολούνται με υποβρύχιες δραστηριότητες,  κάθε είδους.

Μέτρα προστασίας

Όπως επισήμαναν στον STYLE100 άνθρωποι που γνωρίζουν :
●Πάντοτε, αυτές οι δραστηριότητες πρέπει  να μην γίνονται κατά μόνας, αλλά με παρέα
● Το φαρμακείο των ανθρώπων που ασχολούνται με τέτοια αντικείμενα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με αντισταμινικά χάπια για την άμεση πρώτη αντιμετώπιση σχετικών περιστατικών.
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα