Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΚυριάκος Μητσοτάκης: «Μπορείτε και πρέπει να γίνετε οι πρωταγωνιστές της ανάπτυξης»(βιντεο-φωτο)

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μπορείτε και πρέπει να γίνετε οι πρωταγωνιστές της ανάπτυξης»(βιντεο-φωτο)

 

 

 

  • «Δεν δικαιολογείται ο εφησυχασμός, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα»

 

 

«Δεν υπάρχει ξεχασμένη Ελλάδα, δεν υπάρχει ξεχασμένη Σητεία, Δεν υπάρχει ξεχασμένο Λασίθι», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην σύντομη ομιλία του το μεσημέρι, στο κέντρο της πόλης, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από πολίτες, αντάλλαξε μαζί με τις πολλές χειραψίες και κάποια λόγια μαζί τους, εμφανώς ικανοποιημένος που επιτεύχθηκε το προσωπικό του στοίχημα, όπως είπε ο ίδιος, να γίνει  όλη η Κρήτη «μπλε».

Γνωρίζοντας τις ανησυχίες για τον ΒΟΑΚ ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να ξεκινήσει από κει, λέγοντας πως ξεκινά την περιοδεία του στην Κρήτη από τη Σητεία και θα καταλήξει στην Κίσαμο, κάτι που «σηματοδοτεί τη θέση μου για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης , τον ΒΟΑΚ»

Αλλά και για το μέλλον των δημοσίων δομών Υγείας, όπου επίσης έχει προκληθεί προβληματισμός  λόγω δηλώσεων του τελευταίου υπουργού Υγείας  της κυβέρνησης του Θ. Πλεύρη, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, αναφέροντάς αρχικά το όνομα της πρώτης βουλευτή Επικρατείας, της  Ειρήνης  Αγαπηδάκη με καταγωγή από τη Σητεία, που υπήρξε Γενική  Γραμματέας Δημόσιας  Υγείας και η επιλογή της προβλήθηκε ως μήνυμα για τη στήριξη του ΕΣΥ.

«Μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε όμως και στη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη» ,τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταΐκά, που για τις περαιτέρω εγκαταστάσεις υπάρχουν ισχυρές και διακομματικές αντιρρήσεις, δίνοντας «εύσημα» στην περιοχή, που όπως είπε, «είναι πρωταγωνίστρια». Όπως είπε, « χθες για λίγες ώρες όλη η ενέργεια παρήχθη μόνο από ανεμογεννήτριες και  αυτό τελικά σημαίνει για όλες και για όλους χαμηλότερη τιμή ενέργειας χαμηλότερο ρεύμα για τους αγρότες. Αυτό είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε, με  επενδύσεις, με περισσότερες θέσεις εργασίας, με καλύτερους μισθούς. Όλα αυτά μπορούμε να  τα κάνουμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  είπε πως «εσείς μπορείτε και πρέπει να γίνετε οι πρωταγωνιστές της ανάπτυξης», δίνοντας έμφαση στον τουρισμό.

Αναφέρθηκε ακόμα στη διαχείριση των υδάτων «τόσο σημαντικό ζήτημα, ειδικά εδώ στην Ανατολική Κρήτη, όπου ξέρουμε ότι έχουμε περισσότερα».

«Αντίπαλος μας ο εφησυχασμός»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε επαναβεβαίωση, ακόμα πιο ισχυρή της δυναμικής της ΝΔ  στις εκλογές της 25 Ιουνίου για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα συνεχίσει  τις «τολμηρές μεταρρυθμίσεις».

Οι Κρητικοί καταλαβαίνουν πως η δική τους ατομική προκοπή είναι συνυφασμένη με το έργο αυτής της κυβέρνησης, με τη σημαντική πρόοδο την οποία κάναμε», είπε.

Θέλησε να στείλει και από τη Σητεία το μήνυμα ότι  ακόμα« τίποτα δεν έχει κριθεί»,  η κάλπη είναι πάλι άδεια και δεν επιτρέπεται εφησυχασμός. Χρειαζόμαστε να πετύχουμε ένα υψηλό ποσοστό για να έχουμε σίγουρα μια ισχυρή κυβέρνηση. Δεν θέλω κανείς να θεωρεί δεδομένο το εκλογικό αποτέλεσμα. Αντίπαλός μας είναι ο εφησυχασμός και σύμμαχος μας είναι η δυναμική του κόμματος των στελεχών».

  • Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια  ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, ο εκ νέου βουλευτής Λασιθίου της ΝΔ  Γιάννης Πλακιωτάκης, προλόγισε τον πρόεδρο της ΝΔ.
  • ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  • http://STYLE100FM.GR

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα