Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΚώστας Γιαννακόπουλος: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΤΕΡΝΑ ΓΙΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΗΤΕΙΑΣ(ηχητικό)

Κώστας Γιαννακόπουλος: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΤΕΡΝΑ ΓΙΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΗΤΕΙΑΣ(ηχητικό)

Όπως περιμέναμε, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ (μετά την εταιρεία ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΣ – ΣΑΡΡΑΣ), προχώρησε στην τροποποίηση των αδειών παραγωγής που κατέχει στην Κρήτη και που της χορηγήθηκαν με την υποχρέωση να κατασκευάσει με δικά της έξοδα υποθαλάσσια καλωδιακή διασύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Μετά από πρόσφατη σκανδαλώδη νομοθετική ρύθμιση, η κυβέρνηση αντί να αφαιρέσει τις άδειες παραγωγής που διέθεταν οι παραπάνω εταιρείες, αφού η διασύνδεση γίνεται με δημόσιο χρήμα και όχι από τις εταιρείες, όχι μόνο δεν αφαίρεσε τις άδειες αλλά τις απάλλαξε από την υποχρέωση αυτή (αυτό είναι ένα δωράκι ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ σύμφωνα με επιεικείς υπολογισμούς).

Με τις τελευταίες εξελίξεις οι εταιρείες κάνουν ξεκάθαρο ότι προτίθενται να “πνίξουν” όλες τις βουνοκορφές του νησιού με γιγάντιες ανεμογεννήτριες που θα καταστρέψουν ανεπανόρθωτα το περιβάλλον του.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και 7 άδειες που αφορούν αιολικά έργα που χωροθετούνται στον Δήμο Σητείας.

Όλοι οι κάτοικοι και φορείς του Δήμου Σητείας μαζί με την υπόλοιπη Κρήτη πρέπει να σταθούν συσπειρωμένοι απέναντι στα σχέδια αυτά και να αποτρέψουν την καταστροφή του τόπου τους και της ζωής τους.

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα