Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΚαμιά ανοχή στην βία κατά των γυναικών , το μήνυμα που έστειλε...

Καμιά ανοχή στην βία κατά των γυναικών , το μήνυμα που έστειλε η Σητεία από το φωταγωγημένο πορτοκαλί Δημαρχιακό Μέγαρο(βιντεο)

 

Με την συμβολική κίνηση της φωταγώγησης του Δημαρχιακού Μεγάρου με το πορτοκαλί χρώμα, το χρώμα αλληλεγγύης  που καλεί σε εγρήγορση κατά της βίας με αποδέκτες τις γυναίκες, η Σητεία έγινε μέρος της  μεγάλης αλυσίδας ανάλογων πρωτοβουλιών στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο σήμερα, Παγκόσμια Μέρα  Για Την  Εξάλειψη  Της Βίας Κατά Των Γυναικών ,στέλνοντάς από δω το δικό της μήνυμα για μηδενική ανοχή απέναντι σε κάθε είδους κακοποιητική συμπεριφορά.

Τα φαινόμενα βίας και τα περιστατικά κακοποίησης, παρουσιάζουν άνοδο σε παγκόσμιο επίπεδο, και μιλάμε μόνο για τις επίσημες καταγραφές, αυτές δηλαδή που οι γυναίκες πήραν το  θάρρος να καταγγείλουν . Γιατί, ακόμα και σήμερα χρειάζεται  το θάρρος στο θύμα για να προχωρήσει και να κάνει την καταγγελία που  έχει να  αντιμετωπίσει δυσπιστία και  επιφύλαξη στην καλύτερη περίπτωση, την κατακραυγή και επανάληψη της βίας επειδή κοινοποίησε τα <μυστικά> του σπιτιού, στην χειρότερη.

 

Μ .Γιαννακάκη: Να σπάσει ο κύκλος της σιωπής

 

Σε τέτοιου είδους αγκυλώσεις και παγιωμένες συμπεριφορές που επιχειρούν να εγκλωβίσουν τις γυναίκες-θύματα, αναφέρθηκε σήμερα από το ειδικά φωταγωγημένο Δημαρχικό Μέγαρο, η Δημοτική Σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Σητείας, Μαρία Γιαννακάκη.

«Η βία κατά των γυναικών δεν είναι ιδιωτική υπόθεση αφορά όλη την κοινωνία και απαιτεί την κινητοποίηση όλων μας», είπε , επισημαίνοντας πως  αποτελεί παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων .

«Είναι έγκλημα και πρέπει να τελειώσει», είπε.

«Καμμιά γυναίκα δεν πρέπει να ανέχεται οποιαδήποτε μορφής βία. Πρέπει να σπάσει την σιωπή της , να την καταγγείλει και να μην φοβηθεί να ζητήσει βοήθεια», είναι το μήνυμα που θέλησε να στείλει η κ. Γιαννακάκη, αναγνωρίζοντας την υποχρέωση του δήμου να ενεργοποιηθεί και να ενεργοποιήσει τους πολίτες «για να σταματήσει αυτό το έγκλημα».

«Πρέπει να στηρίξουμε τα θύματα της βίας», τόνισε «πρέπει να απαιτήσουμε από την πολιτεία περισσότερες δομές και ενίσχυση όσων υπάρχουν. Μόνο το ευχολόγιο και οι Παγκόσμιες Μέρες δεν κάνουν τίποτα».

Από την Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και την πρόεδρο του, έφυγε σήμερα προς όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία ή συνεχίζουν να βρίσκονται στον αδιέξοδο κύκλο κακοποιητικών συμπεριφορών, η παρότρυνση να καλέσουν στον ειδικό τηλεφωνικό αριθμό 15900 και να  απευθυνθούν στα 43 Συμβουλευτικά  Κέντρα Της Ελλάδας που παρέχουν  δωρεάν υπηρεσίες.

Η ίδια σημείωσε πάντως πως τέτοιο κέντρο στην ενότητα Λασιθίου, δεν υπάρχει ακόμα, αλλά, «θα πρέπει να το απαιτήσουμε». Το πλησιέστερο Κέντρο βρίσκεται στο Ηράκλειο.

Τον φωτισμό προσέφερε και επιμελήθηκε δωρεάν ο Διονύσης Κριθαράκης με τους συνεργάτες του.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα