Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΜέσα στο 2022 η χρηματοδότηση εμβληματικών έργων στην Σητεία, δεσμεύτηκε ο Γιάννης...

Μέσα στο 2022 η χρηματοδότηση εμβληματικών έργων στην Σητεία, δεσμεύτηκε ο Γιάννης Πλακιωτάκης(βιντεο-φωτο)

Μέσα στο 2022 αναμένεται να  χρηματοδοτηθούν τα έργα προστασίας της ακτογραμμής και δημιουργίας των πλωτών εξεδρών στο λιμάνι τη Σητείας που θα συντελέσουν στην προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού και της ανάπτυξης της περιοχής, δήλωσε από το Δημαρχείο Σητείας ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Γιάννης Πλακιωτάκης, στην διάρκεια της σημερινής επίσκεψης του στην γενέθλια πόλη του.

Εργα που αποτελούν διαχρονικά και δίκαια αιτήματα και είναι «όνειρο δεκαετιών» βρίσκουν τον δρόμο χρηματοδότης και υλοποίησης, λόγω της πολύ καλής και παραγωγικής συνεργασίας, όπως είπε, με την δημοτική αρχή, κάνοντας αναφορά στην δημιουργία της λιμνοδεξαμενής  στις Χοχλακιές  που, μαζί με τα έργα στον Αγιο Ιωάννη στην Ιεράπετρα, συγκαταλέγονται στα πρώτα οχτώ εγγειοβελτιωτικά, που ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό, πράγμα που «δεν είναι τυχαίο», όπως είπε.
Το έργο στις Χοχλακιές, προυπολογισμού 27 εκατομμυρίων, που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, θεωρείται πως θα δώσει ώθηση στην πρωτογενή παραγωγή, ιδιαίτερα σε μια ξηροθερμική περιοχή, είπε ο Γ. Πλακιωτάκης.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε πως θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα τόσο για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τον τελευταίο σεισμό σε δημόσια κτίρια, ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, όσο και της προμήθειας φορητού εξοπλισμού και της δρομολόγησης δημιουργίας των παράλληλων  εγκαταστάσεων στο λιμάνι μέχρι  την οριστική και πλήρη εφαρμογή του master plan, ζήτημα που έθεσε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Αντωνιδάκης. Παράλληλα, συζητήθηκε ο ηλεκτροφωτισμός και η προμήθεια του απαραίτητου υλικού για το σχέδιο ασφαλείας που σχετίζεται με την προώθηση της κρουαζιέρας.

Ακόμα, τροχοδρομείται η αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο της ΔΕΥΑΣ, θέμα που συζητήθηκε με τον Πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης Σταύρο Συλλιγραδάκη.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης θέλησε να δώσει έμφαση στην σημασία του εμβολιασμού για τον κορονοιό, το μοναδικό όπλο που έχουμε, όπως είπε, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση του για το μεγάλο ποσοστό που καταγράφεται στην περιοχή Λασιθίου.
Εμφατικά έργα και αποκατάσταση ζημιών 
Υποδεχόμενος τον Υπουργό, ο Δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης, μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Μεραμβελιωτάκη, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλη Αντωνιδάκη και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ Σταύρο Συλλιγαρδάκη, αφού σημείωσε την αγαστή συνεργασία, τόνισε  την ιδιαίτερη σημασία της λιμνοδεξαμενής στις Χοχλακιές που «θα χαρακτηρίσει την περιοχή για τις επόμενες δεκαετίες», όπως είπε.
Εκανε όμως και ειδική μνεία στο Φράγμα στις Λιθίνες, που είναι στην ατζέντα, και γίνεται προσπάθεια εξεύρεσης χρηματοδοτικού εργαλείου για την δημιουργία του .
Ο δήμαρχος, ανέφερε τις ζημιές από τον σεισμό σε  κτίρια όπως το ΕΠΑΛ, το ΚΔΑΠ, τις υποδομές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που έχουν παραχωρηθεί στον δήμο, που χρειάζονται αποκατάσταση και γίνονται με την μεσολάβηση του Γιάννη Πλακιωτακη επαφές με τους συναρμόδιους υπουργούς ώστε να υπάρξει  γρήγορη λύση.
Ο υπουργός , αύριο, θα βρίσκεται στον Αγιο Νικόλαο, στις εκδηλώσεις για την Μέρα Εθνικής Αντίστασης.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
http://STYLE100FM.GR
RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα