Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΜε θετικές διαβεβαιώσεις για NATURA, δασικούς χάρτες, Μαθητική Εστία, επέστρεψε από την...

Με θετικές διαβεβαιώσεις για NATURA, δασικούς χάρτες, Μαθητική Εστία, επέστρεψε από την Αθήνα ο Γ. Ζερβάκης(ΒΙΝΤΕΟ)

Συνάντηση και με Γιάννη Πλακιωτάκη

Με διαβεβαιώσεις  από τους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς με τους οποίους είχε επαφές  στην Αθήνα, πως:

  • δεν θα εφαρμοστεί τίποτα στον σχεδιασμό NATURA που αντιβαίνει τις αποφάσεις των θεσμοθετημένων οργάνων των τοπικών κοινωνιών

  • θα υπάρξει παράταση τουλάχιστον ενός μήνα για τους δασικούς χάρτες ,

  • θα δρομολογηθεί η επίλυση του θέματος της Μαθητικής Εστίας ,

  • θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αποζημίωση των σεισμόπληκτων,

επέστρεψε  από την Αθήνα ο Γιώργος Ζερβάκης.

Ένα εποικοδομητικό, όπως το  χαρακτήρισε ταξίδι, απαραίτητο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σητείας, λόγω της απόστασης από τα κέντρα αποφάσεων και την συνεχή επαφή που χρειάζεται για να δρομολογηθούν λύσεις για χρονίζοντα θέματα.

Ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, όχι μόνο για τα θέματα αρμοδιότητας του, όπως οι πλωτές εξέδρες στο λιμάνι και η προάστια της ακτογραμμής, αλλά τέθηκαν επί τάπητος  και τα «σκληρά» ζητήματα, όπως ο ΒΟΑΚ, με τον Γ. Ζερβάκη να επισημαίνει πως πρέπει να οριστούν οι  τεχνικοί σύμβουλοι και να προχωρήσουν οι μελέτες για το τμήμα Καβούσι- Αυχήν Αγκαθιάς.

Ένα δύσκολο θέμα, που ταλανίζει την περιοχή και θα συνεχίσει να την ταλανίζει, εκτίμησε ο Γ. Ζερβάκης.

Με τον Γ. Πλακιωτάκη συζητήθηκαν επίσης τα αιτήματα  που έχουν γίνει σε  υπουργεία για χρηματοδοτήσεις, και όπου, η παρέμβαση  του υπουργού είναι καθοριστική ώστε να προωθηθούν οι Φάκελοι, εφόσον είναι πλήρεις.

Γ. Αμυράς: Δεν υπογράφω τίποτα που μεγαλώνει το αναπτυξιακό έλλειμμα Λασιθίου

Νωρίτερα, σε συνάντηση  με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά του δημάρχου Σητείας και και προέδρων τοπικών κοινοτήτων (Χατζηδάκης-Παλαίκαστρο, Κικερίδης-Ζάκρος, Παπαθανασάκη-Ζήρος), για την μελέτη των περιοχών Natura, ο υφυπουργός διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει  περίπτωση να εφαρμοστεί  οτιδήποτε που  θα είναι αντίθετο από τις αποφάσεις  των τοπικών κοινοτήτων, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανα.

Σύμφωνα με τον Γ. Ζερβάκη, ο υφυπουργός αναγνώρισε πως στο Λασίθι υπάρχει αναπτυξιακό έλλειμμα και τόνισε πως δεν θα μπορούσε με δίκη του υπογραφή να μεγεθύνει το πρόβλημα.

Το όνομα «Σητεία»,  ως αξία, στην απονομή του ATHENA DOC στο Ζάππειο 

Στην λαμπρή τελετή απονομή των βραβείων του παγκόσμιου διαγωνισμού ελαιολάδου που μέσω της ATHENA DOC φιλοξένησε η Σητεία, η πόλη ήταν η αναμφισβήτητη πρωταγωνίστρια την βραδιάς , συνολικά, και όχι μόνο επειδή διαθέτει αρίστης ποιότητας λάδι, όπως επαναβεβαίωσε ο διαγωνισμός. Ο Γ. Ζερβάκης, μίλησε για απτά αποτελέσματα από την διαγωνιστική  διαδικασία, αφού, μέσω της προβολής, δεν προωθείται μόνο το προϊόν, αλλά η ίδια η πόλη κάτι που προσδοκά να αποτυπωθεί και στους οικονομικούς μας δείκτες .

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα