Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΜε συγκίνηση η βράβευση Γ. Πλακιωτάκη  στην λαμπρή πανηγυρική μέρα για τη Μονή...

Με συγκίνηση η βράβευση Γ. Πλακιωτάκη  στην λαμπρή πανηγυρική μέρα για τη Μονή Τοπλού (βιντεο-φωτο)

 

 Σε πανηγυρικό αλλά και συγκινησιακά  φορτισμένο κλίμα γιορτάστηκε σήμερα στη Μονή  Τοπλού η μετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, παρουσία  του  Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου,  του Μητροπολίτη Κυδωνίας  Δαμασκηνού  και του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλου.

 

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, με στενούς προσωπικούς δεσμούς με τη Μονή, δεν έκρυψε την συγκίνηση του ,όταν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης του απένειμε το μετάλλιο των Αποστόλων Παύλου και Τίτου που αποτελεί την υψηλότερη διάκριση της Εκκλησίας της Κρήτης.

Ο Γ.  Πλακιωτάκης προτάθηκε από τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας και η πρόταση έγινε δεκτή από την επαρχιακή σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης, η οποία εκτίμησε την προσφορά του και τη συνεισφορά του στο έργο της, μέσα από τη δράση του ως βουλευτής Λασιθίου και Υπουργός από διάφορες θέσεις.

” Τιμούμε τον άνθρωπο “

Ο Αρχιεπίσκοπος  Κρήτης τόνισε πάντως στην σύντομη ομιλία του, πως πρώτα απ όλα τιμάται ως άνθρωπος και μετά με την πολιτική του ιδιότητα και την προσφορά του μέσα από αυτή.

 Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε με θερμά λόγια για τον  τιμώμενο υπουργό, αποκαλώντας  τον αδελφό και φίλο, τον ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους εδώ και πολλά χρόνια, θεωρώντας την τιμή που του έγινε ως αποτέλεσμα της αγάπης του ίδιου του υπουργού για την Κρήτη. Απευθύνθηκε με ιδιαίτερη θέρμη στον νέο Ηγούμενο Αμβρόσιο συμβούλεψε να γίνει αντάξιος του προηγούμενου κ. Φιλόθεου, ενώ για τον προηγούμενο κ. Φιλόθεο είπε ότι είναι ο τελευταίος των αυθεντικών κρητικών καλογέρων του οποίου η παρουσία και μορφή κοσμεί την εκκλησία της Κρήτης. Και στους δύο κληρικούς έδωσε δώρο ένα επιστήθιο ιερατικό σταυρό. Ευχαρίστησε τέλος τους δύο ιεροψάλτες της πανηγύρεως π. Νικόλαο Αλεξάκη και τον παλαιό συμφοιτητή του κατά τις μεταπτυχιακές σπουδές  Γεώργιο Τσικαλάκη, λέγοντας ότι αυτό τον συγκίνησε ιδιαίτερα.

Σε αυτήν την ξεχωριστή πανηγυρική μέρα για τη Μονή, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, ο Aντιπεριφερειάρχης Λασιθίου  Γιάννης Ανδρουλάκης, ο Αντιδήμαρχος  Σητείας  Γιώργος Αϊλαμάκης, οι Αντιδήμαρχοι  Ιεράπετρας Μανώλης Βρυγιωνάκης και  Μαρία Ρουμελιωτάκη, ο Διοικητής του Α.Τ. Σητείας  Γ.  Βουτηράκης, ο  Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος  Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Αστυνομικός  Διευθυντής Λασιθίου Σταύρος Σπανουδάκης, ο Διοικητής του ΠΝΒ Κυριαμαδίου Γιάννης Καρδαράς,ο  Διοικητής της 11ης ΜΣΕΠ  Γεώργιος Παπαδάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλαικάστρου Χατζηδάκης Νίκος κ.α

 

 

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα