Το προϊόν έμβλημα της Σητείας, το κορυφαίας ποιότητας ελαιόλαδο, είναι ο πρωταγωνιστής στο εφετινό πρόγραμμα φιλοξενίας μαθητών-εκπαιδευτικών από το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS.
Είναι η τέταρτη χρόνια που το Πανεπιστήμιο συνεργάζεται με Πανεπιστημιακό Κολλέγιο Εφαρμοσμένων Τεχνών του Βελγίου, όπως είπε ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας Γιώργος Φραγκιαδάκης , που επισήμανε όχι μόνο την πολλή καλή συνεργασία με το ίδρυμα του Βελγίου αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει, μαζί με τους φιλοξενούμενους και οι Έλληνες φοιτητές που συμμετέχουν.
Συγκεκριμένο workshop,όπου όλες οι παράμετροι και οι διαστάσεις που αφορούν τα στάδια από την παραγωγή μέχρι την διάθεση και την κατανάλωση τίθενται με ερευνητικό ενδιαφέρον υπόψη των συμμετεχόντων, που μπορούν να διατυπώσουν προτάσεις για την καλύτερη αξιοποίηση, τους τρόπους για την παραγωγή άριστης ποιότητας, τους εμπορικούς τρόπους επικοινωνίας του προϊόντος με το αγοραστικό κοινό, παγκόσμια.
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ