Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΜαζί με μέλη του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας έγινε η παρατήρηση της μερικής...

Μαζί με μέλη του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας έγινε η παρατήρηση της μερικής   ηλιακής έκλειψης στη Σητεία(βιντεο-φωτο)

 

 

Το  σπάνιο φαινόμενο παρατήρησης μερικής έκλειψης του ηλίου είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν με τα κατάλληλα μέσα  με ασφάλεια και σωστή  καθοδήγηση, κάτοικοι της Σητείας, σήμερα, λόγω τη δράσης μελών του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας που έφτασαν εδώ με τα τηλεσκόπια τους , εκτιμώντας πως η περιοχή προσφέρεται  για ικανοποιητική θέαση, όπως είπε το μέλος του Συλλόγου Γιώργος Ναβροζίδης.

Η σημερινή έκλειψη έφτασε στο μέγιστο περίπου στις δυο παρά δέκα με το ποσοστό να βρίσκεται περίπου   στο 26%, με την ευθυγράμμιση  των τριών πλανητών,  γης – ηλίου- σελήνης,  να επιτρέπει στους παρατηρητές με τη χρήση των απαραίτητων φίλτρων, να  «δουν» την επιφάνεια του ηλίου.

Το φαινόμενο ξεκίνησε  λίγο  μετά τις 12.30 το μεσημέρι και προσέλκυσε αρκετό κόσμο στον χώρο του ανοιχτού θεάτρου (“Αυγό») στην πλατεία της πόλης.

Η επόμενη μερική ηλιακή  έκλειψη  που θα είναι ορατή στην Ελλάδα θα γίνει στις 2 Αυγούστου του 2027, αλλά υπόσχεται πραγματική μαγεία στον Αίγυπτο, όπου θα φτάσει στο .μέγιστο  σημείο  και συμβεί ακριβώς πάνω από τον χώρο της Κοιλάδας των  βασιλέων. ,στο Λούξορ,  εμάς  μοναδικής ομορφιάς και πλούσιας σε σπουδαία αρχαιολογικά μνημεία περιοχής, κάτι που προϊδεάζει για μια  πραγματικά μοναδική στιγμή.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα