Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΜνημόνιο συνεργασίας για το σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση Ειδικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για...

Μνημόνιο συνεργασίας για το σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση Ειδικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για την Ανασυγκρότηση της Σητείας.

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας αναπτυξιακών φορέων της Σητείας με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση Ειδικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για την Ανασυγκρότηση της Σητείας.

 

 

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μέσω της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ανταποκρίνεται άμεσα στις αποφάσεις της κυβέρνησης για αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές. Ειδικά όμως για τη Σητεία, ήδη έχουν δρομολογηθεί σημαντικά έργα υποδομών που αναμένεται να αλλάξουν τους ρυθμούς ανάπτυξης.

 

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής θα αναλάβει τη χρηματοδότηση των αναγκαίων κλαδικών και άλλων μελετών για τη διαμόρφωση ενός συνεκτικού, κοστολογημένου και ολοκληρωμένου Master Plan για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη της Σητείας, στοχεύοντας στην ανάδειξη ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης που θα βασίζεται στην Ανθεκτικότητα των αστικών υποδομών, τη βελτίωση της διασυνδεσιμότητας, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και την προώθηση της βιώσιμης απασχόλησης.

 

Το Μνημόνιο Συνεργασίας, που θα παρουσιαστεί στο Δημαρχείο Σητείας την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, φιλοδοξεί να μετατραπεί σε ένα «Σύμφωνο Ανάπτυξης για τη Σητεία» με εμπλοκή όλων των φορέων που θα μετέχουν σε μια σύγχρονη αστική διακυβέρνηση και θα αναλάβουν την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα