Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΚΡΗΤΗΝίκος Σπυριδάκης: Η πρόκληση να αλλάξει τον χάρτη της εγκληματικότητας στην Κρήτη

Νίκος Σπυριδάκης: Η πρόκληση να αλλάξει τον χάρτη της εγκληματικότητας στην Κρήτη

Και να αφήσει το δικό του «αποτύπωμα» ως Κρητικάρχης

Ήταν Φεβρουάριος του 2019 όταν ο Νίκος Σπυριδάκης, στο βαθμό του αστυνομικού διευθυντή τότε, ανέλαβε επικεφαλής της Αστυνομίας στο Ηράκλειο. Ήταν αναμφίβολα ένα νέο κεφάλαιο στην υπηρεσιακή του διαδρομή.

Μέχρι τότε ο αξιωματικός Νίκος Σπυριδάκης ήταν δοσμένος σε αυτό που ήξερε να κάνει καλά, δηλαδή να σχεδιάζει επιχειρήσεις και να συμμετέχει πρώτος και καλύτερος σε αυτές. Ήταν αδύνατον-και ως ιδιοσυγκρασία-να περιμένει σε ένα γραφείο όσο εκεί έξω εξελισσόταν μία επιχείρηση. Πρωταγωνίστησε με τις ομάδες του σε τρανταχτές υποθέσεις που είχαν απασχολήσει εκτενώς το πανελλήνιο και ουκ ολίγες φορές χρειάστηκε να κινηθεί στην κόψη του ξυραφιού. Τόλμησε να ρισκάρει, και ευτυχώς του βγήκε, σε υποθέσεις που αν στράβωναν, θα έπεφταν κεφάλια. Πήρε δύσκολες αποφάσεις καθώς σε κάποιες περιπτώσεις μία λάθος επιλογή, δεν έχει επιστροφή.

spyr

Καρδιοχτύπια, ανατροπές, αγωνίες, συγκίνηση, ικανοποίηση. Δυνατά συναισθήματα που εναλλάσσονταν γιατί έτσι είναι η ζωή. Ούτε άσπρο, ούτε μαύρο.

Τα χρόνια πέρασαν, προήχθη σε ταξίαρχο, και συνέχισε το υπηρεσιακό του ταξίδι ως Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, σε περιόδους όμως πρωτόγνωρες για όλους μας, τοπικά, πανελλαδικά, παγκόσμια. Σε περιόδους Covid. Και ξαφνικά, από το πουθενά, η ΕΛ.ΑΣ κλήθηκε  να επωμιστεί ευθύνες, βάρη και βαρίδια που δεν της αναλογούσαν  και κατ’ ουσία υπέστη  έναν …αποπροσανατολισμό του έργου της, της πραγματικής αποστολής της και των δράσεων της. Ήταν μία περίοδος  που τελικώς είχε τρομακτικές συνέπειες σε πολλούς τομείς, κυρίως σε κοινωνικό επίπεδο,  με τη βία σε όλες τις μορφές της, με κυρίαρχη την ενδοοικογενειακή, να «καλπάζει».

 

 

Σήμερα, σχεδόν πέντε χρόνια μετά, αυτός ο γεμάτος  συναισθήματα, εντάσεις, διακυμάνσεις, καλές και δύσκολες στιγμές, χαρές και απογοητεύσεις, κύκλος κλείνει για τον Νίκο Σπυριδάκη, και ανοίγει υπηρεσιακά ένας άλλος, ακόμα πιο δύσκολος, με περισσότερες προκλήσεις καθώς ως υποστράτηγος πλέον  αναλαμβάνει τα ηνία της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη. Φυσικά και την άξιζε  την προαγωγή. Και αξίζει-και αυτό το αναγνωρίζουν σχεδόν όλοι-να αφήσει το δικό του «αποτύπωμα» ως Κρητικάρχης.

Έχει προσωπικότητα, έχει πυγμή, διαθέτει τις γνώσεις, ξέρει όσο λίγοι το νησί απ’ άκρη σε άκρη (από την εποχή που ήταν επικεφαλής της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης), γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Αν κάνει αυτό που ήδη ξέρει να κάνει καλά, η Κρήτη μόνο να κερδίσει έχει.

cretalive

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα