Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ: ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ, Ο ΒΟΑΚ ΚΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ...

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ: ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ, Ο ΒΟΑΚ ΚΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ, Ο ΒΟΑΚ ΚΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Έρχεται συχνά στην επικαιρότητα το Αεροδρόμιο Σητείας, δικαιολογημένα προφανώς.

Θέλω να  θυμίσω ότι τον Ιούνιο του 2021, δυο χρόνια πριν, με επιστολή προς το Δήμαρχο, όσο πιο επίσημα γίνεται δηλαδή, ζήτησα να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο  ώστε να διερευνηθούν και να απαντηθούν ερωτήματα που έχουν σχέση με τη λειτουργία του όπως:

-το ιδιοκτησιακό καθεστώς,

-ο εκβιαστικός όρος σχετικά με την περεταίρω ανάπτυξη του αεροδρομίου Σητείας,που έχει θέσει στη σύμβαση παραχώρησης, η εταιρεία που θα διαχειριστεί το αεροδρόμιο Καστελλίου -το ενδεχόμενο παραχώρησης σε ιδιώτη, -οι λόγοι που έφυγαν τα τσάρτερ και πολλά-πολλά άλλα.

Είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο του Νομού Λασιθίου, που τόσοι άνθρωποι ονειρεύτηκαν και πάλεψαν για αυτό, δυστυχώς όμως είναι ξεκάθαρο ότι δεν αποδίδει τα δέοντα στη τοπική κοινωνία.

Έχουμε δε υποχρέωση να διαφυλάξουμε το έργο αυτό ως κόρη οφθαλμού.

Είναι κατά τη γνώμη μου απαραίτητο, Δημοτική αρχή, Δημοτικές Παρατάξεις, Περιφέρεια, Βουλευτές, Κυβερνητικοί εκπρόσωποι, νομικοί και οικονομικοί σύμβουλοι, ΥΠΑ, Περιηγητική Λέσχη, Σύλλογος Ξενοδόχων, Σύλλογοι Καταλυμάτων, φορείς του τόπου, να συζητήσουν για τα προβλήματα αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική και να καταθέσουν προτάσεις.

Καλώ το δήμαρχο να εξηγήσει στους πολίτες γιατί πεισματικά αρνείται να συζητήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Αεροδρόμιο Σητείας αυτά τα δύο χρόνια.

Η ίδια αδικαιολόγητη ολιγωρία συνέβη με τον ΒΟΑΚ.

Τον Οκτώβριο του 2020 ως δημοτική παράταξη, ζητήσαμε με επιστολή προς το δήμαρχο, τη διενέργεια έκτακτου και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος δημοτικού συμβουλίου  και να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Ήμασταν τότε στη φάση  σχεδιασμού του ΒΟΑΚ και στα διάφορα δημοσιεύματα

βγάζανε μάτια  οι προθέσεις της κυβέρνηση για το Δήμο Σητείας.

Είχα ζητήσει μάλιστα, να οργανωθεί πανδημοτική κινητοποίηση (δεν είχε ξεκινήσει τότε το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα μέτρα ήταν χαλαρά).

Είχαμε αντιληφθεί ,αποκωδικοποιώντας  διάφορες δηλώσεις απεσταλμένων της κυβέρνησης, ότι θα μείνουμε εκτός σχεδιασμού.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μου ο δήμαρχος με αγνόησε παντελώς και δεν αγνόησε μόνο εμένα, αλλά και την επιτροπή για τα οδικά δίκτυα που είχε συσταθεί τότε. Η επιτροπή αυτή μάζεψε τις απαιτούμενες υπογραφές που ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και ζήτησε τη διεξαγωγή Δ.Σ. το οποίο βεβαίως δεν έγινε.

Υπήρξε απίστευτη αδράνεια και τελικά, ένα χρόνο μετά, όταν ανακοινώθηκε στα Χανιά από το πρωθυπουργό ο τελικός σχεδιασμός, έντρομος ο δήμαρχος μας κάλεσε σε έκτακτο Δ.Σ. για να μας….ενημερώσει.

Τώρα που το έργο έχει ήδη ξεκινήσει, με εμφανή αγωνία, στέλνει επιστολή στο πρωθυπουργό στην οποία επί τοις ουσίας λέει ότι ενώ όλοι οι δήμοι από του οποίους διέρχεται ο ΒΟΑΚ έχουν σαφές χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση, εμείς έχουμε μείνει μόνο με υποσχέσεις. Εννοείτε ότι έχω επανέλθει στο θέμα πολλές φορές, μάλιστα πολύ πρόσφατα στο Δ.Σ., ζητώντας να γίνει μια επιτροπή η οποία να επισκεφτεί άμεσα τον πρωθυπουργό και μάλιστα πριν τις εκλογές. Δυστυχώς ο δήμαρχος αρνείται απαξιώνοντας για άλλη μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας.

Θέλω να διαχωρίσω τη θέση μου και να εκφράσω την πλήρη αντίθεσή μου για τον τρόπο που ο δήμαρχος διαχειρίστηκε και διαχειρίζεται ιδιαίτερα τα μεγάλα θέματα του τόπου.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα