Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΝ. Κουρουπάκης για υβριδικό Αμαρίου: Το δημοψήφισμα είναι το πιο δυνατό χαρτί(spot)

Ν. Κουρουπάκης για υβριδικό Αμαρίου: Το δημοψήφισμα είναι το πιο δυνατό χαρτί(spot)

Πλήρη ενημέρωση της κοινωνίας και διενέργεια δημοψηφίσματος για τις σχεδιαζόμενες εγκαταστάσεις της ΤΕΡΝΑ στην περιοχή στα πλαίσια του υβριδικού Αμαρίου πρότεινε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Νίκος Κουρουπάκης.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο, πρότεινε να κληθούν εκπρόσωποι της εταιρίας, του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης που συντάσσεται με την εγκατάσταση, της Περιφέρειας, που όπως είπε, μετά τις εκλογές δεν έχει τοποθετηθεί για το θέμα, ώστε να υπάρξει αναλυτική και εξαντλητική ενημέρωση, και στην συνέχεια, ενημέρωση των δημοτών για τα επιχειρήματα της μιας και της άλλης πλευράς ,ώστε να γίνει ένα δημοψήφισμα με «ανοιχτά χαρτιά», όπως είπε.

Στην συζήτηση που έγινε εν όψει της κινητοποίησης της Τετάρτης, με πρωτοβουλία του Δήμου και της Επιτροπής Πολιτών, ο Νίκος Κουρουπάκης  συντάχθηκε με την εκδήλωση  διαμαρτυρίας, εξέθεσε όμως τους προβληματισμούς του για τις επιπτώσεις μιας μικρής συμμετοχής, σε μια περίοδο που οι πολίτες δεν δείχνουν μεγάλη ανταπόκριση σε τέτοιες κινήσεις,, όπως  είπε.

Αναφέρθηκε και  στο «μετά» της αναμενόμενης σχετικής  απόφασης του ΣτΕ. Χρειάζονται διπλωματικές κινήσεις, είπε, από τον Δήμο.

Τάχθηκε υπέρ της πρότασης Καραμανωλάκη για παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο, τονίζοντας πως το θέμα ξεκίνησε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζεται από την κυβέρνηση  της ΝΔ , καλώντας και τον Γιάννη Πλακιωτάκη και  τον Μανώλη Θραψανιώτη να πάρουν καθαρή θέση.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα