Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΚΡΗΤΗΟι μαθητές από την Κάντανο ως τη Σητεία "συνομιλούν" με τους αγωνιστές...

Οι μαθητές από την Κάντανο ως τη Σητεία “συνομιλούν” με τους αγωνιστές του 1821

Τα όσα “είπαν” θα τα μεταφέρουν σε εσάς μαζί με τους καθηγητές τους με παρουσιάσεις των δράσεων τους στην ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση στις 7 & 8 Ιουνίου

Μαθητές και μαθήτριες από όλη την Κρήτη “συνομίλησαν” με τους αγωνιστές, τους ευεργέτες και τους διανοούμενους της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 καθόλη την διάρκεια του Σχολικού Έτους 2020 – 2021. “Συνομίλησαν” μαζί τους κυρίως διαδικτυακά λόγω των υγειονομικών συνθηκών που επικράτησαν εξαιτίας της πανδημίας του covid 19. “Μίλησαν” για τον αγώνα των τότε επαναστατών του 1821 ενάντια στου Τούρκους κατακτητές. “Μίλησαν”  όμως και για τον αγώνα τον δικό τους 200 χρόνια μετά, το  2020- 2021 ενάντια σε έναν ιδιόμορφο παγκόσμιο κατακτητή, τον corona virus.

Τα όσα “είπαν” θα τα μεταφέρουν σε εσάς μαζί με τους καθηγητές τους με παρουσιάσεις των δράσεων τους στην ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση στις 7 & 8 Ιουνίου. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα παρουσιάζουν εικαστικές, μουσικές, οπτικοακουστικές και λογοτεχνικές-ποιητικές εργασίες τις οποίες δημιούργησαν εμπνεόμενοι από τον απελευθερωτικό αγώνα των ελλήνων στην διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Όσοι/ες επιθυμούν μπορούν να την παρακολουθήσουν την εκδήλωση αυτή στους παρακάτω συνδέσμους Youtube:

Δευτέρα 7 Ιουνίου πρωί 10:00 – 13:00: https://youtu.be/4G2nDHfFwHo

Δευτέρα 7 Ιουνίου απόγευμα: 18:00 – 21:00: https://youtu.be/bcph2tRh2xM

Τρίτη 8 Ιουνίου πρωί: 10:00 – 13:00: https://youtu.be/heCrs3gworo

Η εκδήλωση οργανώνεται από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης (Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού) της Π.Δ.Ε. Κρήτης και τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Δ.Ε. Κρήτης με σκοπό την παρουσίαση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών δράσεων που υλοποιήθηκαν με αφορμή τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το σχολικό έτος 2020-2021.

 

Δείτε εδώ το πρόγραμμα

(Οργανωτική Επιτροπή: Βιδάκη Ειρήνη, Κανέλλος Ιωάννης, Φιλιππάκη Αμαλία, Μαρματάκη Αρετή, Πετρογιάννη Κερασία, Ζαχαράτου Αγγελική, Πεδιαδίτη Φιλίτσα – Τεχνική Υποστήριξη: Λαγός Σταύρος, Ρονιώτης Αλέξανδρος, Ορφανάκης Βασίλειος)

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα