Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΓ. Ζερβάκης στο Δ. Σ για τον ΒΟΑΚ: Δεν αποδεχόμαστε την περιθωριοποίηση...

Γ. Ζερβάκης στο Δ. Σ για τον ΒΟΑΚ: Δεν αποδεχόμαστε την περιθωριοποίηση ,διεκδικούμε την ισονομία

 

Την ισονομία και την ισότητα υπερασπίζεται ο Δήμος Σητείας, μη αποδεχόμενος τον επιχειρούμενο, με τον σχεδιασμό για τον ΒΟΑΚ ακρωτηριασμό της Κρήτης, με την αποκοπή της Σητείας, από έναν οδικό άξονας που εξαγγέλλεται ως ενιαίος, με παντελή ωστόσο αναφορά σε πηγή χρηματοδότησης και χρονοδιαγράμματα για τα έργα που αφορούν την περιοχή μας .

 

Στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου κλήθηκαν και παραβρέθηκαν , διαδικτυακά ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου Μανώλης Θραψανώτης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γ. Γουλιδάκης, ο προεδρος της ΠΕΔ Κρήτη Γιάννης Κουράκης,οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γ. Ανδρουλάκης, Γ. Τσιφετάκης, Μαρία Χανιωτάκη, εκπρόσωπος ΟΑΚ και του ΤΕΕ/ΤΑΚ, μετά από τρεις ώρες τοποθετήσεων, διαφάνηκε από όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου η διάθεση να αντιπαραταχθούν σε λογικές περιθωριοποίησης της Σητείας και εκμετάλλευση της μόνο ως  αποθήκη  για ενεργειακούς σχεδιασμούς (εσχάτως, διαρρέουν πληροφορίες πως θα χρησιμοποιηθεί και για στρατιωτικούς σχεδιασμούς) και να διεκδικήσουν θεσμικά αλλά και με δυναμικές κινητοποιήσεις, το αυτονόητο. Αυτό που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, προεκλογικά . Από το Καστέλλι μέχρι την Σητεία, ένας ενιαίος οδικός άξονας, με πηγές χρηματοδότησης και χρονοδιαγράμματα που θα είναι  γνωστά.

 

Για περιθωριοποίηση και απαξίωση του τόπου και των υποδομών του, με ένα οδικό δίκτυο που κατά κοινή διαπίστωση, είναι το χειρότερο στην Ευρώπη, μίλησε ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, κάνοντας από την αρχή της συνεδρίασης γνωστή την πρόθεση , να ζητηθεί επίσημη ενημέρωση  από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης για:

  • Τι υπολείπεται σε επίπεδο μελετών

  • Ποιος τις αναθέτει , ποιος τις χρηματοδοτεί και στην συνεχίσει τις υλοποιεί

  • Ποιο είναι το κόστος χρηματοδότησης

Τα ερωτήματα θα τεθούν σε επιστολή που θα τεκμηριώνει αναλυτικά και με σαφή επιχειρηματολογία την θέση του δήμου των φορέων, συλλόγων, ολόκληρης της κοινωνίας, στο αναφαίρετο δικαίωμα μας, όπως είπε ο Γ. Ζερβάκης, να διεκδικήσουμε την ισονομία, και ευχαρίστησε όλους του συμβούλους όλων των δημοτικών παρατάξεων  για την υπεύθυνη στάση τους

  • Οι προηγούμενοι δήμαρχοι, που συντέλεσαν στο να οδηγηθούμε στην ανέγερση του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου, θα κληθούν στην τελετή θεμελίωσης, ανακοίνωσε ο Γ. Ζερβάκης , στο τέλος της συνεδρίασης.

  • ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

  • http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα